RSS

Друг Януковича Віктор Нусенкіс фінансує рашистів, що вбивають українців на Донбасі

января 23, 2015

Nusenkis-Viktor1

 

Служба безпеки розкрила схему фінансування донецьких бойовиків через незаконний експорт коксу із підприємств друга Януковича Віктора Нусенкіса.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Остання партія коксу обсягом 1000 тонн затримана співробітниками спецслужби у одному з морських портів», — йдеться в повідомленні.

Кокс виготовлялася на двох підприємствах — ПрАТ «Макіївкокс» та ПАТ «Ясинівський коксохімічний завод», які знаходяться на підконтрольній бойовикам території.

«Показово, що всі підприємства належать громадянину РФ Віктору Нусенкісу, який входить до найближчого оточення Януковича», — нагадали в СБУ.

За інформацією служби, ці коксохімічні заводи одними з перших «перереєструвалися» за правилами бойовиків.

«Для надання транспортно-експедиційних послуг та митного оформлення учасники оборудки використали маріупольську компанію, контрольовану фігурантом низки кримінальних проваджень», — розповіли в СБУ.

Слідчі встановили, що за цією схемою протягом 2014 року з окупованих терористами територій експортовано коксу на суму понад 100 мільйонів гривень.

«З незаконно отриманих прибутків, зловмисники щоквартально перераховували 1 мільйон гривень до т.зв. „банку ДНР“, — йдеться в повідомленні.

За фактом фінансування терористичних організацій слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження.

Як відомо, наприкінці 2013 року »Донецьксталь” Віктора Нусенкіса мала намір взяти в концесію цілісний майновий комплекс Бердянського морського порту.

Сам Нусенкіс у 2013 році замикав десятку найбагатших людей України зі статками у $1, 507 мільярда.

1 990 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям