RSS

Гладчук судиться з Кличком через незаконне підвищення цін на хліб у Києві

февраля 2, 2015

На фото Вадим Гладчук

На фото Вадим Гладчук

 

Київська міська державна адміністрація має вплинути на ПАТ «Київхліб», щоб соціальний хліб продавався за фіксованими цінами. Відповідні вимоги до КМДА містяться у позові правозахистника, редактора інтернет-видання sprotiv.org Вадима Гладчука.

Ціни на хліб ростуть, а у мерії і в ус не дують, стверджує Гладчук. 30 січня 2015 року він пішов до магазину ПАТ «Київхліб» і провів експериментальну закупку хлібу. Відповідно до товарного чеку, хліб «Український» там коштує 6,80 грн, хліб «Пшеничний» – 5,48 грн, батон «Київський» – 5,50 грн.

Правозахистник стверджує, що такі ціни незаконно високі. Адже між Київською міською державною адміністрацією та ПАТ «Київхліб» наприкінці 2014 року укладено інвестиційний договір, відповідно до якого ПАТ «Київхліб» має зафіксувати на три роки такі ціни на соціальні сорти хліба: «Український» – 5,25 грн, «Пшеничний» – 4,05 грн і батон «Київський» – 4,15 грн. Про це повідомлялося на сайті КМДА, цим хвалився в ефірі муніципального телеканалу «Київ» перший заступник голови КМДА Ніконов.

«Киянам брешуть про низькі ціни на хліб, а тим часом олігархи набивають свої кишені. Мабуть, Кличку чи його першому заму Ніконову вже занесли золотий батон, щоб він не чинив перепон цьому неподобству. Але громадськість цього не буде терпіти. Подорожчання хлібу є відчутним ударом по гаманцю старих киян, які живуть на жалюгідну пенсію чи мізерну стипендію, тому законом і передбачено регулювання цін на соціальний хліб. Не знаю, як совість дозволяє можновладцям щось там хімічити замість нормального регулювання цін, укладати якийсь інвестиційний договір, ніде не оприлюднений. Але ж ви пообіцяли зафіксувати ціни на три роки! То будьте добрі, хоча б тримайте своє слово» – каже Гладчук.

Окрім приведення у відповідність роздрібних цін на хліб для населення до фіксованих цін Гладчук просить відшкодувати йому збитки від здирництва торговців хлібом в розмірі різниці між реальними та фіксованими цінами, яка склала близько чверті сумарної вартості.

Якщо суд задовольнить такі вимоги, це буде першим кроком до того, щоб кожен малозабезпечений киянин міг скласти у купку чеки на хліб, куплений за здирницькими цінами, та повернути через суд свою переплату, повідомляє sprotiv.org.

2 646 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям