RSS

Прокуратура Києва порушила справу щодо сина замгенпрокурора Баганця

марта 19, 2015

BaganecUldashev1-500x315 (1)

 

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження щодо колишнього начальника управління прокуратури Києва Віталія Баганця за фактом вчинення ним особливо тяжкого злочину.

Як повідомила прес-служба відомства, справа відкрита за зверненням народних депутатів, імена яких не зазначаються.

Згідно з інформацією, у депутатському зверненні, зокрема, наведені факти протиправної діяльності Віталія Баганця.

«Так, перебуваючи на посаді начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні в прокуратурі міста Києва з 27 березня 2014 року по 07 листопада 2014 року, він неодноразово надавав підпорядкованим йому прокурорам незаконні вказівки щодо блокування розслідування кримінальних проваджень за фактами ведення нелегального грального бізнесу на території столиці», — йдеться у заяві.

“За попередніми даними, за сприяння Віталія Баганця на території міста Києва нелегально працювало близько сотні гральних салонів та підпільних казино, зокрема, так звана мережа «БОСС», — зазначили у прокуратурі.

«Про це свідчать численні рапорти співробітників прокуратур Голосіївського, Деснянського, Дніпровського та Святошинського районів Києва, які були раніше оприлюднені у ЗМІ», — уточнили у відомстві.

Згідно з даними, у цих документах прокурори звинувачують колишнього керівника управління у причетності до незаконних схем організації грального бізнесу та перешкоджанні подальшому розслідуванню цих злочинів.

«Також установлено, що окрім тиску на своїх підлеглих Віталій Баганець намагався незаконно впливати й на дії працівників міліції, які розслідували кримінальні провадження даної категорії. Зокрема, у телефонному режимі він вимагав від міліціонерів припинити проведення слідчих дій в окремих гральних закладах, а також, незважаючи на рішення суду, забороняв вилучати звідти нелегальне обладнання», — заявили у прокуратурі.

«Під час виїзду слідчо-оперативних груп на місця, де надаються послуги у сфері грального бізнесу, на працівників міліції відбувається тиск з боку одного з керівників прокуратури міста Києва. Відповідно до інформації, яка надана керівництвом Деснянського райуправління міліції, вищезазначені гральні заклади, які відомі під назвою „БОСС“, здійснюють свою діяльність за сприяння начальника управління прокуратури міста Києва Баганця Віталія» — йдеться у документах, процитованих прес-службою.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 203-2 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як відомо, 18 березня 2015 року Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти прокурора Києва Сергія Юлдашева.

Після чого Юлдашев звинуватив заступника Генпрокурора України Олексія Баганця у тому, що він намагається помститися через те, що правоохоронці виявили факти «кришування» грального бізнесу Віталієм Баганцем.

Віталій Баганець — молодший син Олексія Баганця, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

951 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям