RSS

Ківалов попався на земельних махінаціях

марта 23, 2015

Kivalov-lustr1-500x384

 

Позафракційний народний депутат Ірина Суслова направила запит до правохоронців та Держагентства земельних ресурсів щодо екс-регіонала Сергія Ківалова, якому закидає земельні оборудки.

Про це вона заявила на брифінгу в понеділок, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Це людина (Ківалов — Ред.) відома в народі за прізвиськом „підрахуй“, який понад 10 років обкрадав Одесу. Незважаючи на зміни у владі, Ківалов продовжує нахабно використовувавати адмінресурс і  фактично продовжувати корупційні схеми», — сказала Суслова.

Вона додала, що направила депутатські звернння до ряду структур з цього приводу.

«Як депутат я направила запит до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, до генпрокурора Шокіна, до Державної архітектурно-будівельної інспекції, Держаагентства земельних ресурсів щодо схеми оборудок, де основною постаттю стала Одеська юридична академія під керівництвом Ківалова», — сказала Суслова.

Парламентарій нагадала, що ще в 1999 році міська рада ухвалила рішення передати Одеській  юридичній академії під керівництвом Ківалова у остійне користування майже гектар землі для експлуатації та обслуговування станції «Пристань». Менш ніж за чотири роки на баланс тієж академії передали майно Одеського морехідного училища №17 разом із земельною ділянкою площею 5 га.

Офіційно йшлося про створення прокуратури при академії, уточнила вона.

«Проте у 2004 році колишнє майно і землі морехідного училища перейшли у приватну власність. Їх отримав створений у 2002 році недержавний міжнародний гуманітарний університет, президентом якого є також Ківалов. У 2008 році приватний університет Ківалова почав будівництво», — пояснила Суслова.

За словами нардепа, на початку станцію «Пристань» обіцяли використовувати для проходження виробничої практики студентами державного університету. «Проте текстовий проект щодо двоповерхової будівлі не збігався із зображенням пишного п’ятиповерхового палацу, який зараз є дачею пана Ківалова. Прохід людям через охорону практично повністю заборонено», — сказала Суслова. За її словами подібні зловживання відбулася і з приходом до влади Віктора Януковича.

«Подібна оборудка була здійснена Ківаловим за  приходу до влади Віктора Януковича у 2011 році. Землі державного підприємства бази моряків — 20 тис  кв м приміщення на земельній ділянці площею приблизно 14 га землі перейшли також до рук юридичної академії», — зауважила парламентарій.

767 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям