RSS

Помічник дніпропетровського нардепа Андрія Денисенко є членом банди, — МВС. Подробиці

марта 23, 2015

Denisenko-Andryi1

Міліція розслідує вбивство працівника СБУ Віктора Мандзіка (позивний «Панчер») у рамках справи про створення озброєного бандформування.

Про це йдеться у довідці МВС, наданій «Українській правді» високопоставленим чиновником відомства.

Згідно з документом, 22 березня 2015 року МВС порушило справу «за фактом організації озброєної злочинної банди з метою скоєння нападів на підприємства, установи, організації та окремих громадян».

У рамках розслідування міліція розшукує підозрюваного у безпосередньому виконанні убивства, помічника депутата від БПП Андрія Денисенка – Дениса Гордеєва, який був також юристом «Правого сектору».

Фігурантами справи є також люди на ім’я Артем Мартиненко, Дмитро Іванов, Станіслав Джумаєв та Олександр Сіренко.

Згідно з документом, 21 березня о шостій годині у Волновасі військові зупинили три вантажівки, відібрали у водіїв документи і телефони та висунули претензії про те, що водії, начебто, рухаються не у тому напрямку. Через деякий час на мікроавтобусі під’їхали ще двоє військових і приєдналися до цих претензій проти водіїв.

Після цього на місце під’їхали Мандзік і прокурор Волноваського району Сергій Браговський. Між ними і військовими виникла словесна перепалка, в результаті якої один з військових наказав привести зброю до бойової готовності. Чоловіків кинули на капот машини і скрутили їм руки. Мандзік представився працівником СБУ та спробував вирватися, після чого один з військових вистрілив у повітря, а потім – в голову Мандзіку.

Пізніше працівник СБУ помер у лікарні, не приходячи до свідомості.

Після цього військові сіли у машини і покинули місце події, але через кілька хвилин одна з машин повернулася, з неї викинули документи і телефони водіїв, після чого поїхала геть.

У рамках розслідування були проведені обшуки в Донецькій та Дніпропетровській областях, в результаті яких було виявлено 9 автоматів, 5 гранатометів, 31 гранату, 24 гранати до підствольного гранатомету, 4295 набоїв, тротилові шашки та інше.

Як відомо, у понеділок на прес-конференції Денисенко визнав, що його помічник Гордеєв убив працівника СБУ.

За його версією, Гордеєв застрелив правоохоронця під час сутички, яка виникла при спробі «зупинити трафік лівої горілки». Він стверджує, що перед пострілом працівник СБУ намагався вирвати у Гордеєва автомат.

Той же факт, що цю справу поєднали з іншими справами про контрабанду, викрадення людей тощо, Денисенко вважає початком війни проти «дніпропетровської команди».

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що у рамках цієї справи відомство перевіряє високопосадовців Дніпропетровської ОДА на причетність до фінансування банди, яка пов’язана з перевезенням контрабанди через лінію розмежування зони АТО, викраденням людей та вбивством цього співробітника СБУ у Волновасі, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

1 896 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям