RSS

За що військовий прокурор Анатолій Матіос хотів згвалтувати журналіста?

июня 23, 2015

Matios-Anatolyi1-500x333

Про свої злочинні наміри повідав сам посадовець. Це сталося на останньому «Шустре — live». Після того, як прокурор зачитав покази потерпілих від службовців роти батальйону «Торнадо», він розповів і про такий випадок:

— Журналісти з інших каналів мені казали, що суспільство вимагає доказів — що ж ви там відзняли. І я запропонував цьому горе-журналістові, не буду називати його ім’я і з якого він каналу, що ми можемо відтворити все, що записано (а йдеться про численні покази постраждалих від різних знущань, в тому числі сексуального характеру) за твоєї участі. А потім подивимося, як ти прийдеш до своєї домівки, на зустріч до своїх друзів чи однокласників. Воно опустило очі і пішло.

(3 година 17 хвилина відео)

Отже, ще раз. Зі сказаного випливає, що неназваний журналіст, виконуючи редакційне завдання, звернувся до військового прокурора України Анатолія Матіоса із запитанням про належну доказову базу щодо інкримінованих «торнадівцям» злочинів. А у відповідь прокурор запропонував співробітнику ЗМІ самому взяти участь у сценах відтворення кримінальних діянь. Тональність промови спікера не залишала найменших сумнівів, що журналіст мав би відчути себе саме в ролі жертви.

Нормально? Чи можна назвати таку реакцію держслужбовця адекватною? І чи не є висловлене Матіосом явкою з повинною? Адже він сам про це сказав у прямому ефірі, будучи тверезим і при здоровому глузді.

Ну і наостанок — чи не «найсмішніше». Припустімо, поглумився б військовий прокурор над тим, як він сказав, горе-журналістом, у неприродній спосіб та в особливо збоченій формі. Ну і що? В чому і кого це мало б переконати? Яким чином це доводило б склад злочину звинувачуваних Матіосом осіб?

Продемонстрована ним логіка викликає чимало запитань. Адже вона видається більш властивою садисту-збоченцю чи повному ідіоту й безнадійному кретину одночасно, ніж притомній і професійній людині на посаді заступника генерального прокурора України.

Олексій Мазур, Дніпропетровськ, sprotiv.org

1 218 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям