RSS

У Швейцарії відкрили справу на мафіозі Сергія Курченка

сентября 8, 2015

Kurchenko-rozhuk1-300x204

Швейцарія відкрила кримінальну справу проти одіозного олігарха часів Януковича Сергія Курченка.

Про це стало відомо з ухвали Печерського райсуду, пише видання «Перша інстанція».

Суд задовольнив клопотання ГПУ про доступ до рахунків швейцарської компанії «Elbrus SA» в банку «Credit Suisse» у Цюриху, що має допомогти прокуратурі у розслідуванні злочинів групи Курченка.

З клопотання ГПУ стало відомо, що Федеральна прокуратура Швейцарії зараз розслідує справу проти Курченка за відмивання грошей через «Vetek Gas Trading & Supply SA» і «Vetek Trading SA».

Крім того, швейцарські слідчі знайшли ще одну місцеву компанію, тісно пов’язану з Курченком – «Elbrus SA», до рахунків якої суд і дав доступ ГПУ.

Слідство звинувачує Курченко в тому, що він у 2009—2013 роках заволодів великими обсягами державного скрапленого газу, який закуповував за пільговою ціною, а продавав за ринковою.

У ГПУ підрахували, що інтересам держави дії Курченка завдали збитку на суму понад 1 млрд. гривень.

У кримінальному провадженні сказано, що шість років тому Курченко вступив у змову з високопоставленими чиновниками, «в тому числі держслужбовцями, посади яких віднесено до 1-3 категорій посад», які забезпечували постачання завищеного обсягу газу для продажу на спецаукціонах, нібито для потреб населення за пільговими цінами.

Курченко через підконтрольні йому структури продавав «пільговий газ» за ринковими цінами і легалізовував прибуток через «Брокбізнесбанк» і «Реал Банк».

Як відомо, Курченко закидають заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Він оголошений в розшук, включений в міжнародний санкційний список, а частина його активів вже заарештовані, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

671 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям