RSS

Депутат Андрій Павелко проміняв бюджетний комітет на футбол. Розслідування. 3 фото

сентября 14, 2015

Pavelko-Andryi2

Це Андрій Павелко, голова Федерації футболу України.

З 7 по 11 вересня 2015 року в парламенті відведений для роботи депутатів у комітетах. За усі ці робочі дні 29 комітетів ВР провели лише 2! засідання. А проанонсовано на одне більше (Відповідно до графіку оприлюдненого на сайті парламенту).

Минулого тижня Андрій Павелко відвідав у Словаччині футбольний матч Словаччина – Україна. Про це підтвердили у прес – службі Федерації Футболу України.

Уся делегація журналістів разом із прес – службою повернулися до України наступного дня. Тобто, у середу.

Pavelko-Andryi3

А це – Андрій Павелко – голова бюджетного комітету українського парламенту.

Він мав би минулої середу, тобто, на наступний день після футбольного матчу у Словаччині, провести засідання бюджетного комітету. Про це громадянам України повідомили на сайтах бюджетного комітету та Верховної Ради.

Pavelko-Andryi-komitet1-500x237

Нагадаю, скликає засідання парламентського комітету саме його голова, тобто Андрій Павелко. Так вийшло, що Андрій Павелко – голова бюджетного комітету і Андрій Павелко – голова федерації футболу України – одна і та ж людина, яка поєднує 2 важливі посади в Україні. (Але чи може одна людина ефективно працювати на двох посадах одночасно?) Між футболом і засіданням комітету він вибрав футбол.

Про те, що засідання бюджетного комітету не відбудеться, я дізнався від охоронця перед входом в комітет. Він сидів у порожньому коридорі і пояснював, що не може пропустити, оскільки засідання не буде. Наступне засідання, повідомляють в секретаріаті цього комітету, відбудеться 16 вересня 2015 року, тобто у тиждень роботи народних депутатів у залі Верховної Ради.

Станом на 10 вересня рішення бюджетного комітетуту очікували 109 законопроектів. З цими законопроектами можна ознайомитися тут

Бюджетний – не єдиний комітет, який проігнорував свою роботу минулого тижня. Із анонсів засідань комітетів на сайті парламенту, виходить, що планували збиратись лише 3 комітети, включно з бюджетним, який не відбувся. Ще кілька комітетів організували круглі столи та слухання. Але, наприклад, на таке слухання у комітеті з питань правової політики не з’явився навіть його голова Руслан Князевич, утім, як і більшість його членів.

Єдиний комітет, який постійно працює саме у тиждень роботи депутатів в комітетах – комітет з питань запобігання і протидії корупції. Очолює його Єгор Соболєв.

Нагадаю, це перший робочий тиждень народних депутатів після двохмісячної літньої відпустки.

Дні роботи в комітетах зараховуються депутатам до зарплати так само, як і дні у залі парламенту. За часів Януковича, депутати проводили парламентські комітети також переважно не в тиждень роботи комітетів. Зазвичай, поспіхом, інколи просто в той час, коли інші працювали у залі парламенту.

Схожа ситуація і тепер. Депутатам – бізнесменам, менеджерам, мільйонерам і мільярдерам, очевидно, шкода часу зайвий раз приходити до Верховної Ради. Вони хочуть усе зробити під час засідань Парламенту. І голосувати за закони, і тут же проводити засідання комітетів.

Але, чи потрібні громадянам, які обрали народних депутатів, закони, ухвалені поспіхом і без ґрунтовних обговорень?

Чому в Україні просувають реформи так повільно? Чому народні депутати голосують за закони, які не читали?

Депутати мають не те, що годинами, а днями і ночами обговорювати в профільних комітетах реформу податкової, бюджет на наступний рік, реформу митниці, міліції, будівництво доріг, медичну реформу.

Саме вони – чотириста двадцять один депутат, які зараз представлені у парламенті – репрезентують всю Україну в одному місці і мають швидко та ефективно втілювати сподівання громадян на ефективні зміни. Але що можна очікувати від працівників, які в більшості своїй не те що не виконують, ба, навіть не ходять на роботу?


Сергій Андрушко, рух «Чесно»,  Національне бюро розслідувань України

758 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям