RSS

Реванш екс-регіонала Калетніка — це ляпас всім майданівцям, — Ірина Суслова

сентября 29, 2015

Kaletnik-Grygoryi1

Повернення одіозного регіонала Григорія Калетніка до керівництва Вінницьким національним аграрним університетом (ВНАУ) – свідчення того, що на очах громадян України  відбувається реванш соратників Януковича. Про це заявила народний депутат Ірина Суслова, яка підготувала відповідне депутатське звернення на ім’я міністра освіти і науки України Сергія Квіта, повідомляє sprotiv.org.

Депутат вимагає у профільного міністра перевірити викладені факти та унеможливити призначення Григорія Калетніка на посаду виконуючого обов’язки ректора ВНАУ. «Мені стало відомо, що колишній народний депутат України, член фракції партії регіонів – Григорій Калетнік не тільки не втратив цілковитий контроль над Вінницьким національним аграрним університетом, а й повертається до безпосереднього керівництва у ньому. Наразі він обіймає посаду першого проректора, а з 1 листопада 2015 року буде призначений виконуючим обов’язки ректора, оскільки Віктор Мазур – новообраний ректор ВНАУ, вступив до докторантури за денною формою навчання», — зазначає Суслова.

Вона звертає увагу на те, що вже після проведення виборів ректора Григорій Калетнік, який, у свою чергу, як народний депутат України голосував за диктаторські закони «16 січня», був призначений на посаду першого проректора, замінивши на цій посаді свого товариша та депутата обласної ради Олександра Яремчука. Тобто, керівництво у виші змінилось лише формально.

«Ще 18 травня я заявляла  про загрозу повернення відсторонених одіозних ректорів системи Януковича до управління вузами через підставних осіб. Я вимагала зруйнувати корупційні схеми та очистити вузи від тих осіб, через яких люстровані ректори можуть контролювати навчальні заклади. Разом з тим, ми бачимо, що влада крізь пальці дивиться на реванш регіоналів. Я наполягаю на тому, що відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 42 Закону України «Про вищу освіту» не може бути обрана, призначена (у тому числі виконувачем обов’язків) на посаду керівника ВНЗ особа, яка голосувала за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Тому призначення Калетніка, якщо таке відбудеться, буде протизаконним», — наполягає Суслова.

Нагадаємо, 14 травня Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону «Про вищу освіту». Керівники органів влади в часи правління Януковича, корупціонери та ті, хто голосував за диктаторські закони «16 січня» позбавлені права керувати вищими навчальними закладами усіх форм власності. Раніше народні депутати, члени партії «Воля» Ірина Суслова та Юрій Дерев’янко зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2505 із аналогічними вимогами.

932 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям