RSS

Наливайченко звинуватив Ігоря Кононенка з Блоку Петра Порошенка у відмиванні брудних коштів

октября 16, 2015

Nalivaichenko-Valentin9-500x299

 

 

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що сьогодні є можливість не допустити появи в Україні «нового Лазаренка», маючи на увазі нардепа від БПП Ігоря Кононенка, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це він заявив під час засідання парламентського комітету з питань запобігання корупції, представляючи нові докази причетності Кононенка до виведення коштів на рахунки офорних компаній на Віргінських островах.

«Схеми відмивання грошей у владі – перед вашими очима. Те, що оприлюднили незалежні українські журналісти є предметом звернення. Жодна акція не привернула уваги влади. Крім тієї схеми, яку журналісти викрили, за час поки ми з вами збиралися, викрита наступна схема тієї самої групи під керівництвом тих самих людей. Викрита британськими журналістами. І ці документи долучені. Офшор має з’язок з офшором „Ерніон“, ось вона, перед вами, депутати і журналісти. Наскільки небезпечний картель політичної корупції, що виводить і розкрадає гроші. Він сильний бо перебуває у владі. ГПУ поки що не реагує. Звертаюся, щоб порушити кримінальне провадження», — заявив Наливайченко.

«Я думаю, настав час діяти в Україні. В чому сенс проблеми? Британський журналіст наводить схему з „Інтрако“ розкрадання менеджментом грошей. Це не один офшор „Інтрако“, а з ним угода „Ерніон“ із залученням людей у вищих ешелонах української влади. Відмивання грошей і викрадення з України — це предикативний злочин. Має бути в нас кримінальне провадження і розслідування. Без нього буде черговий Лазаренко», — додав він.

«Іноземні слідчі просять порушити в Україні кримінальне провадження. Треба повернути гроші у бюджет. Останнє: небезпечні є ті обсяги грошей, які викрадаються з України. Одна платіжка – 300 тис. 200 тис. доларів – один день — один переказ. Настав час розсекретити інформацію на цих серверах, подивитися, скільки десятків і сотнів мільйонів доларів викрадено з України. Заморозити рахунки і повернути гроші. Вимагати арешти рахунків. Український Держфінмоніторинг про справжніх бенефеціарів цього „Інтрако“ і „Орніону“ відкрити. І виходити на притягнення до відповідальності», — резюмував екс-глава СБУ.

Нагадаємо, в кінці серпня 2015 року Наливайченко звинуватив так званого «смотрящего» БПП Кононенка у фінансових оборудках з виведенням коштів за кордон. Він також продемонстрував документи, які начебто підтверджують переведення коштів на рахунки офшорних компаній на Віргінських островах, які координує «Укрпромінвест» його друга Порошенка.

912 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям