RSS

Яценюк буде штрафувати і блокувати сайти без рішення суду

октября 22, 2015

Internet-cenzura1

 

Кабінет міністрів Яценюка схвалив проект закону за яким штрафуватимуть і блокуватимуть інформацію, що не влаштовуватиме українську корумповану владу, повідомляє sprotiv.org.

Драконівські закони хочуть прийняти під приводом захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

“Кабінет Міністрів на своєму засіданні 21 жовтня схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет», — йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, новим законом пропонується ввести досудову практику видалення або обмеження доступу до інформації, що порушує авторське право. Передбачає закон і штрафи — від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходу.

«Одним із головних нововведень є досудова можливість видалення або обмеження доступу до інформації, що порушує авторське право. При цьому передбачено штрафні санкції в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходу за невиконання добросовісної вимоги щодо блокування нелегального контенту. Аналогічні штрафи загрожують у випадку відмови ідентифікувати користувача, який розмістив контент, що порушує авторські права», — зазначає прес-служба.

У міністерстві зауважують, що новий закон дасть змогу нотаріусам мати доказову базу при роботі в мережі Інтернет.

«Законопроект також містить важливі зміни до Закону України „Про нотаріат“, які уможливлюють забезпечення нотаріусом доказів у мережі Інтернет», — уточнює прес-служба.

Українські політики та олігархи, зокрема, Олексій Азаров, Сергій Курочкін,Злата Огневич, Сергій Львочкін та інші, через чисельні скарги щодо «порушення авторського права» до Youtube, як правило, домогаються видалення відеороліків про корупційні та інші скандали.

youtube-cenzura1

1 404 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям