RSS

Про «успіх» гібридної дипломатії Кучми й Медведчука

января 14, 2016

KuchmaZaharchenko1-500x336

 

«Украина поддерживает инициативу представителя России Бориса Грызлова об объявлении режима тишины, который должен начаться немедленно» (Дарка Оліфер, прес-секретар Леоніда Кучми).

Україна підтримує? Ініціатива Гризлова?

Пропрезидентські політологи й блогери так пишалися тим, що це Гризлов прилетів щось випрошувати в України. А не навпаки — українці літали у Москву. Мовляв, ледь не на колінах Гризлов приповз до Києва.

Так пишались цим, так пишались. А в результаті — у Мінську українська делегація підтримала ініціативу Гризлова про проголошення режиму тиші на Донбасі, який і так передбачений мінськими угодами 2014 і 2015 років.

«Гібридна» дипломатія у дії. ЄС вносить Бориса Гризлова у санкційний список. МЗС відкриває небо для літака із цим «миротворцем». А Кучма від імені держави Україна підтримує ініціативу Гризлова про оголошення режиму тиші.

Серед іншого, це означає — що ера Кучми триває.

Перший термін президентства Петра Порошенка насправді — третій термін для президентства Кучми. Леонід Данилович у Мінську вирішує майбутнє Донбасу. Вже другий рік поспіль. Правда, результат поки що був нульовий.

Біля нього у білоруській столиці — його прем’єр-міністр і секретар РНБО Євген Марчук, колишній представник Кучми у Верховній Раді Роман Безсмертний. За лаштунками голова президентської адміністрації Кучми і кум Путіна — Віктор Медведчук.

Кучма вже 12 років як полишив президентське крісло. Вже виросло нове покоління і політиків, і дипломатів. Але всі вони були й залишаються Кучминими дітьми.

Сергій Руденко, журналіст і блогер, Національне бюро розслідувань України

896 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям