RSS

СБУ затримала та побила голову цивільного корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова і його подругу Оксану Шелест. Подробиці

февраля 29, 2016

Krasnov-Stanislav1-500x334

 

Про це розповіла матір подруги Краснова Марія Шелест, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За її словами, Краснова разом з її донькою Оксаною Шелест арештували в ніч на 28 лютого 2016 року. Попередньо Станіслава Краснова звинувачують у незаконному зберіганні зброї, інформує “Громадське ТВ”.

Станіслав Краснов воював у складі батальйону ОУН, згодом очолював батальйон «Крим», учасник блокади Криму, голова Цивільного корпусу «Азов-Крим».

Оксану Шелест свого часу звинувачували у замаху на життя депутата — вона нібито кинула сніжку у «регіоналу» Горіну.

За інформацією колег, Краснова при затриманні сильно побили.

Раніше, 15 лютого на сайті прокуратури Києва з’явилося повідомлення про затримання і обшук в місцях проживання членів “добровольчого корпусу так званого “батальйону “Крим”.
У них, за даними прокуратури, вилучили більше двох десятків стволів бойового і травматичної зброї, а також боєприпаси і наркотики.

Натомість, в батальйоні заявили, що в квітні минулого року, згідно з наказом Генштабу про розформування добровольчих батальйонів, бійці здали всю зброю і вийшли із зони АТО. З літа минулого року неодноразово велися переговори щодо легалізації батальйону в складі ЗСУ, але вони не принесли результатів.

“Вже півтора року є законним державним формуванням, ми з літа 2014 року наказом Міністерства Збройних Сил України були визнані окремим батальйоном ЗСУ”, — йдеться в заяві формування у Facebook.
Станіслава Краснова уже затримувалпа СБУ 21 травня 2014 року. Спочатку його соратники повідомили, що квартиру у Києві, де жили два активіста «Свободи» — Олександр Костенко і Станіслав Краснов — розгромили невідомі, після чого з хлопцями зник зв’язок. Згодом СБУ повідомила про затримання в Києві «двох диверсантів, учасників терористичної групи».

Як повідомляє прес-служба СБУ, в січні вони прибули з Криму до Києва, де під виглядом прихильників Євромайдану приєдналися до активістів у КМДА.

«Позиціонуючи себе активними учасниками Євромайдану, „О“ і „С“ готували низку акцій диверсійно-підривного характеру проти нашої держави, збирали і передавали своїм російським координаторам інформацію про перебіг подій. Значна суспільна небезпека полягала також у тому, що вказані особи — колишні міліціонери, які володіли спеціальними знаннями про методи роботи правоохоронних органів», — йдеться в повідомленні відомства.

СБУ встановлено, що в квітні за вказівкою свого координатора по Росії зловмисники зустрілися і забезпечили вогнепальною зброєю громадянку РФ Марію Коледу, яка виконувала завдання російських спецслужб з дестабілізації ситуації в південних областях України. Я

«Під час санкційних обшуків за місцями проживання „О“ і „С“, а також у нежитлових приміщеннях, якими користувалися, виявлено зброю, боєприпаси та вибухівку, зокрема: три автомати Калашникова АКСУ, два пістолети Макарова, пневматичну снайперську гвинтівку високого тиску, травматичний пістолет, перероблений для відстрілу патронів несмертельної дії, ручні гранати РГД-42 та Ф -1, велика кількість бойових патронів і саморобних вибухових пристроїв», — повідомляє СБУ.

939 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям