RSS

Майже 100% інвесторів підтримали план Ukrlandfarming із реструктуризації заборгованості за єврооблігаціями, – Бахматюк

апреля 22, 2016

Bahmatuk-4

 

99,95% інвесторів єврооблігацій найбільшого в Євразії агрохолдингу Ukrlandfarming підтримали план компанії із реструктуризації заборгованості за цінними паперами на суму $500 млн під 2,5 відсотки річних. Про це заявив голова Ради директорів Ukrlandfarming та основний акціонер холдингу (95% акцій) Олег Бахматюк, відповідне повідомлення є і на Ірландській фондовій біржі, повідомляє Український інформаційний портал.

За його словами, йдеться про єврооблігації компанії на суму $500 млн. зі строком погашення у березні 2018 року. Папери торгуються на Ірландській фондовій біржі.

“Наприкінці березня Ukrlandfarming звернувся до інвесторів із пропозицією реструктуризувати виплату купонного доходу за цим боргом. Зокрема, ми запропонували виплатити готівкою 1/5 частину березневого і вересневого купона, а решту сплатити наприкінці строку погашення боргу – в березні 2018 року. На нашу пропозицію пристали майже 100 % інвесторів, які вклали кошти у наші єврооблігації”, – сказав бізнесмен.

“Ukrlandfarming продовжує політику відкритості та прозорості у відносинах із кредиторами та інвесторами. Наші плани фінансового оздоровлення та відновлення стійкого зростання є зазвичай консервативними і враховують не лише поточні, але й потенційні ризики для подальшого розвитку бізнесу. Загалом компанії вдалося реструктуризувати майже мільярд доларів своїх кредитних зобов’язань, що дає можливість відновити операційно-прибуткову діяльність групи і виконати взяті на себе зобов’язання”, – заявив Бахматюк. За  його словами, компанія готується до перемовин із європейськими експортно-імпортними агентствами.

“Сукупний обсяг реструктуризованого боргу до кінця травня може скласти $1,3 млрд. Це матиме величезний вплив на зовнішні ринки, бо дасть сигнал вітчизняному бізнесу, що Україна залишається привабливим економічним партнером для світу. Ми вдячні нашим кредиторам та інвесторам за розуміння ситуації і віру в нас”, – додав він.

Бахматюк також відзначив, що така підтримка інвесторів та кредиторів, а також оптимістичні прогнози розвитку світового аграрного ринку дають компанії упевненість у відновленні зростання ринку, а відтак і української економіки вже у найближчій перспективі.

537 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям