RSS

Пашинський не компетентний у питаннях нацбезпеки, — військовий експерт

апреля 25, 2016

Pashinskyi-Sergyi5-500x333

 

Діана Михайлова, незалежний військовий експерт, прокоментувала заяву голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, зроблену 21 квітня 2016 року й поширену прес-службою «Народного Фронту». Нардеп проанонсував розгляд питання знищення оборонного потенціалу України на найближчому засіданні комітету, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За словами експерта, Пашинський заплутався у фактах і цифрах, продемонструвавши надзвичайну некомпетентність у питаннях національної оборони. Зокрема, вона цитує заяву голови комітету: «Наприклад, є такий ракетно-зенітний комплекс С-300. Це новітній комплекс, який є у нас на озброєнні. Так ось, щоб ми розуміли, у 2007 році Міноборони продало цей комплекс за 2 млн доларів, потім перепродали за 25 млн доларів, тоді як його ринкова ціна – 50 млн доларів. Ось через таку корупцію і безвідповідальність ми отримали те, що ми отримали».

Михайлова підкреслює, що «в наведеній цитаті жодна цифра, назва або факт не відповідають дійсності». Як доказ експерт наводить витяг зі звіту Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування поставок української зброї в Грузію (2008 рік): «поставки військової техніки і озброєння здійснювалися за цінами, які були значно нижчими від встановлених на світовому ринку. Так, ЗРК „Бук-М1“ було продано всього за 20 мільйонів доларів, в той час як Пакистан пропонував за нього 100 мільйонів».

Водночас Пашинський, будучи народним депутатом (на той момент – від БЮТ), особисто голосував за схвалення згаданого звіту.

Михайлову обурила також кричуща необізнаність голови Комітету з нацбезпеки в питаннях обороноздатності держави. Не маючи уявлення про реальний стан речей, Пашинський пафосно заявив: «На сьогодні ми по крихтах відновлюємо наш ракетний потенціал, і, сподіваюся, Бог дасть нам час і розум, щоб його відтворити. Ми не можемо більше повторити початок 2014 року».

Натомість, згідно з думкою військового експерта, саме ракетний потенціал у Збройних Сил України цілком достатній і продовжує посилюватися.

«Важко позбутися думки, – пише Діана Михайлова, – що навіть Бог не зможе дати ані часу, ані розуму багатьом українським політикам, які не тільки не звикли відповідати за правильність оголошуваної ними інформації, а й просто вкрай далекі від тем, озвучуваних ними не лише з величезним пафосом, а й з колосальними помилками».

935 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям