RSS

НАБУ зацікавилося тендером залізниці на чверть мільярда. Подробиці

июля 13, 2016

corupcia2

 

Суд дав доступ детективам Національного антикорупційного бюро до документів ПАТ «Українська залізниця» щодо закупівлі стрілочних переводів у ТОВ «Арго» на 226,2 млн грн.

Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду Києва від 8 червня 2016 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У квітні цього року Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» уклала договір вартістю 226,19 млн грн. з ТОВ «Арго» на придбання стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристрію зрівнювального.

В рамках кримінального провадження встановлено, що компанія «Арго» продавала стрілочні переводи виробництва ПАТ  «Дніпропетровський стрілочний завод». Причому у виробника товар на 15-20% дешевший. За загальним обсягом постачання це складає різницю в 35 млн грн.

Видання «Наші гроші» також фіксували, що закупівельні ціни були на 10-20% вищі від тендеру у липні 2015 року, коли замовлення залізниці отримали українські виробники стрілочних переводів — ТОВ «Трансінвест Холдинг» Ріната Ахметова і ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод».

Акціонером останнього раніше був Загід Краснов, а тепер акції записано на кіпрські компанії.

Детективи вважають, що працівники «ЦЗВ» діяли всупереч інтересам держпідприємства, неправильно обрали процедуру закупівлі, уклали договір з невиробником продукції, чим вчинили розтрату коштів державного підприємства.

Суд дав НАБУ доступ до документації конкурсних торгів, протоколів засідання тендерного комітету, пропозицій учасників, договору поставки, первинних бухгалтерських документів по контракту та ін.

Фірма «Арго» незадовго до перемоги на тендері змінила адресу реєстрації (з вул. Філатова, 22/8 у Києві на вул. Басейну, 5б), а також засновників. Раніше засновниками були Сергій Комаров з Красного Луча на Луганщині та В’ячеслав Шатило з Овруча на Житомирщині. Новим власником став Антон Шевченко з Фастова.

Відомо, про схоже провадження Генпрокуратури. Справа стосувалася придбання залізницею устаткування через посередника з переплатою у 36,97 млн грн.

Виробником був так само «Дніпропетровський стрілочний завод», а посередником — ТОВ «Дніпрозалізничпостачання». Власник останнього — Дмитро Абрамов — раніше був акціонером «Дніпропетровського стрілочного заводу».

Також 12 липня НАБУ повідомило про викриття схеми заволодіння державними коштами під час проведення держзакупівель «Укрзалізничпостачем» (так до 2016 року називалась філія «ЦЗВ»).

801 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям