RSS

Олексій Войцеховський втік у Росію: 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей

августа 15, 2016

Voicehovskyi-Oleksyi1

 

Засновник фінансово-будівельної піраміди Олексій Войцеховський утік в Росію після того, як його відпустили під мінімальну заставу у 14 мільйонів гривень.

Про це у facebook написав народний депутат Дмитро Білоцерковець, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Стало відомо, що засновник фінансово-будівельної піраміди Войцеховський утік в Росію на наступний день після того, як суддя Печерського суду Підпалий відпустив його під мінімальну заставу у 14 мільйонів гривень, тоді як прокуратра просила 50 мільйонів гривень», — написав він.

За словами Білоцерковця, Войцеховський залишив як мінімум 40 незаконних недобудів за період 2009—2014 років.

«А з 2014 по 2016 роки КМДА зупинила близько 50 спроб нового незаконного будівництва з боку Войцеховського», — написав нардеп.

«Тепер виникає кілька питань: 1. Що буде з пірамідою і обманутими вкладниками? 2. Чи понесе відповідальність суддя Підпалий, який, як мінімум наніс збиток державі у розімірі 36 мільйонів гривень (50-14). Скільки, цікаво, з цієї суми йому заплатив Войцеховський?», — підсумував Білоцерковець.

У ніч на 17 липня 2016 року Печерський суд Києва призначив забудовнику запобіжний захід у вигляді двох місяців ув’язнення з можливістю вийти під заставу у 14 мільйонів гривень. Прокуратура вимагала 50 мільйонів застави.

27 липня стало відомо, що Войцеховський вийшов під заставу, хоча раніше адвокат заявляв, що в його підзахисного немає таких грошей.

Забудовника звинувачують в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 мільйона гривень, створенні організованої злочинної групи і інших злочинах.

Через будівельну аферу Войцеховського 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей (це вшестеро більше, ніж інвесторів піраміди «Еліта-центр»).

У власності Войцеховського перебуває 21 квартира по всьому Києву, 5 приміських будинків, ферма з рестораном та приватним зоопарком, близько 50 гектарів землі.

Войцеховський є одним з найбільш скандальних забудовників столиці.

За даними радника мера Києва Павла Рябікіна, компанії Войцеховського «Сіті Груп» та «Укогруп» ведуть забудову 42 масштабних проектів, фактично без дозвільних документів.

Серед них – ЖК «Перлина Троещини», ЖК «Мозаїка», ЖК «Затишний», ЖК «Сосновий бір», ЖК «Східна брама», ЖК «Молодіжна ініціатива», ЖК «Печерський Бастіон», ЖК «Родинний затишок», ЖК «Флагман», ЖК «Мега-Сіті», ЖК «Стародарницький», ЖК «Совські ставки», ЖК «Синьоозерний», ЖК «Маргарита», ЖК «Шевченківський квартал», ЖК «Перспектива», ЖК «Кузьминський» та інші.

915 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям