RSS

Підприємства «Укроборонпрому» перераховують мільйони фірмам, що мають ознаки фіктивності

сентября 11, 2016

Ukroboronoprom1

 

Підприємства «Укроборонпрому» нібито перераховували кошти на фіктивні фірми, а потім переводили їх у готівку, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Підприємства ДК «Укроборонпром» виявилися великими клієнтами фірм, що мають ознаки фіктивності. Схема цих операцій досить нехитра: проведення віртуальних закупівель неіснуючих товарів і комплектуючих — в ній рухаються тільки папери і гроші, пише в своїй статті для DT.UA Дмитро Менделєєв.

На думку автора статті, за бажання співробітники «Укроборонпрому» можуть без втручання правоохоронних органів встановити повну картину розкрадання коштів, оскільки жодна операція по укладенню контрактів, а тим більше по перерахуванню коштів, не проходить без схвалення «Укроборонпрому».

«Показовою в цьому плані є угода на поставки підприємствам „Укроборонпрому“ мікросхем та обладнання компаніями „Брендоборонмаркет“ і „ВТС-ПРОМ“ на суму 50 млн грн. З матеріалів кримінального провадження №42015000000000080 від 28.09.2015 року видно, що більш як 20 підприємств оборонки регулярно перераховували зазначеним структурам кошти за неіснуюче обладнання, серед яких — ДП „Київський бронетанковий завод“, завод „Радіан“, НДІ „Квант-Радіолокація“, ДП „Зоря-Машпроект“, ДП „Львівський радіоремонтний завод“, ДП „Укрінмаш“ і „Укроборонсервіс“.

Зрозуміло, що географічна прив’язка цих підприємств охоплює всі регіони України, а тому поставимо запитання: хто перебуває в центрі цієї корупційної схеми? І яка посадова особа в „Укроборонпромі“ відповідає за цей напрям?», — йдеться в статті.

Як пише Менделєєв, не гребували подібним виводом в тінь державних коштів й інші підприємства «Укроборонпрому», які перераховували кошти на фіктивні фірми і фірмочки, а потім переводили їх у готівку.

522 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям