RSS

Суддю Олександра Білика, який відбирав права у 9 автомайданівців за Межигір’я, рекомендували у «безстрокові»

октября 19, 2016

Poroshenko-zlidni1-500x375

 

Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала обрати безстроково суддю Голосіївського райсуду Києва Олександра Білика, який у часи Майдану за поїздку до «Межигір’я» позбавив прав керування автомобілем 9 осіб.

Як заявляє адвокат «Небесної сотні» й «автомайданівець» Роман Маселко у Facebook, таке рішення комісія винесла 28 вересня 2016 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Це такий собі Царевич у штанах. У часи Майдану він за поїздку до Межигір’я позбавив прав керування 9 осіб, серед яких були як активісти, так і випадкові люди. Усе по звичайному алгоритму: жодних доказів вини водія, лише фальсифікований рапорт», – пише Маселко і наводить 9 судових рішень.

За його інформацією, рік тому ВККС уже розглядала питання про рекомендування Білика на суддю безстроково, але тоді відклала розгляд «до кращих часів».
Маселко відзначає, що рішення ухвалили за 2 дні до запуску судової реформи.

«Саме на ВККС буде покладене завдання добору нових суддів та відсіювання тих, хто не гідні бути суддею», – наголошує він.

«Ще до цього ВККС пропускала на кваліфікаційному оцінюванні ряд сумнівних суддів. Але коли вони рекомендують Білика, який виніс не одне, не два, не три, а цілих 9 рішень із очевидними ознаками неправосудності, то у мене не залишилось жодних ілюзій», – заявляє адвокат.

Маселко не вірить, що Вищій кваліфікаційній комісії суддів було не відомо про справи Білика і що не було підстав не дати йому рекомендацію.

«Не вірю, що у ВККС не розуміли, що ми однозначно будемо бити у всі дзвони. Точно знаю, що це не піде на користь довірі до суду, ВККС та судової реформи», – наголошує він.

На думку Маселка, уже й на «крик активістів» не звертають уваги, тож «потрібні реальні інструменти та повноваження».

«Експерти запропонували такий інструмент: Громадська рада доброчесності. Але у законі її повноваження значно обрізали. Ситуацію можна виправити, якщо внести відповідні правки до законопроекту „Про Вищу раду правосуддя“, який має розглядатись у ВРУ найближчим часом», – зазначає він.

«Саме від нардепів залежить, чи зможе громадськість цивілізовано брати участь у очищенні та підборі судового корпусу і чи буде реформований суд мати новеобличчя і довіру суспільства», – наголошує Маселко.

На сайті Голосіївського райсуду Києва зазначено, що Олександр Володимирович Білик зараз «не відправляє правосуддя у зв’язку із закінченням строку повноважень судді».

450 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям