RSS

Суд зобов’язав банківського афериста Миколу Лагуна погасити мільярдний борг перед Ощадбанком

октября 19, 2016

Lagun-Mikola6-500x335

 

Апеляційний суд Києва зобов’язав колишнього власника «Дельта Банку» Миколу Лагуна погасити борг перед «Ощадним банком» на суму 4,2 млрд гривень.

Про це йдеться в ухвалі суду від 5 жовтня 2016 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

5 жовтня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити апеляційну скаргу Лагуна і залишив без змін рішення Печерського райсуду Києва від 12 березня.

Згідно з рішенням суду від 12 березня, Лагун як поручитель по невиконаним зобов’язанням «Дельта Банку» за договорами про відкриття і ведення кореспондентських рахунків повинен був погасити заборгованість перед «Ощадбанком» у сумі 948 млн гривень, 111,8 млн доларів і 12,45 млн євро (за офіційним курсом НБУ на 5 жовтня в сукупності — 4,2 млрд гривень).

Лагуну було відмовлено в задоволенні зустрічного позову, в якому він просив суд визнати недійсним договір поруки від 6 листопада 2014 по зобов’язаннях «Дельта Банку» перед «Ощадбанком».

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію «Дельта Банку», який належить Миколі Лагуну.

2 березня НБУ визнав «Дельта Банк» неплатоспроможним.

431 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям