RSS

Луценко хоче повернути Україні 1,3 млрд грн Арбузова

октября 21, 2016

Arbuzov-simiya1

 

Юрій Луценко сподівається конфіскувати гроші екс-глави НБУ часів Януковича Сергія Арбузова без тоталітарного закону про спецконфіскацію.

Про це повідомив блогер Карл Волох в ефірі Еспресо.TV, повідомляє sprotiv.org.

«Я дуже не впевнений, що у нього це вийде. Але напевно Луценку видніше. Я знаю, очевидно, не все і в той період коли я цим цікавився не було ще таких вмотивованих співробітніків. Тому, можливо, справа трохи просунулася», — заявив Волох.

За його словами, генпрокурор спробує витягнути цю історію не змінюючи закону про спецконфіскацію.

Волох нагадав, що арест накладено на 1,3 млрд грн, які належать фірмам, пов’язаним з Арбузовим або з людьми з його оточення.

«Проблема не у тому, щоб накласти на ці гроші арест, а у тому що потрібно довести приналежність грошей саме до Арбузова», — додав Волох.

На його думку, справа Арбузова буде передана в суд. Виграти її дуже складно, хоча у Луценка можливо найшлися якісь нові зачіпки, крім даних фінмоніторингів.

Раніше повідомлялося, що у Латвії рішенням суду 50 млн євро визнані незаконно набутими і вилученими на користь латвійської держскарбниці у справі розкрадань із держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки.

Екс-урядовець часів Януковича Арбузов, з яким пов’язують кошти, заявив, що у нього немає банківських рахунків в Латвії, а інформація про конфіскацію 50 млн євро на його рахунках в цій країні неправдива.

476 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям