RSS

#Україна посідає перше місце у світі за кількістю смертей від забруднення повітря, – ВООЗ

октября 25, 2016

zagraz-povitrya2-500x333

 

Україна очолює список держав за кількістю смертей від забруднення повітря співвідносно із загальною чисельністю населення, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з дослідженням ВООЗ, протягом 2012 року в Україні від забруднення повітря пішло з життя 54 507 осіб. Статистика показує 120 померлих на 100 000 населення, йдеться у статті на The Guardian.

Забруднення повітря в Україні спричинює у 4 рази більше смертей, ніж у 5 «найчистіших країнах» світу (Ісландія, Фінляндія, Ліберія, Канада,Вануату) разом узятих.

У п’ятірку рейтингу за кількістю смертей потрапили Болгарія, Білорусь, Росія, а також Боснія і Герцеговина.

Високу смертність від забруднення повітря у пострадянських країнах науковці пов’язують із залишеною у спадок від СРСР промисловістю.

Найбільше забруднення спричинюють автомобілі, вугільна промисловість, спалювання відходів.

Спільно з ВООЗ над дослідженням працювали 16 вчених з 8 міжнародних організацій.

Вони зібрали дані із понад трьох тисяч місцевостей, завдяки відстежуванню моніторів забруднення, встановлених на землі, моделювання та показники супутників.

Раніше ВООЗ також повідомляла, що 92% жителів Землі дихають забрудненим повітрям.

За даними організації, кожна дев’ята смерть у світі пов’язана із забрудненням повітря, в тому числі всередині приміщень. Ця проблема не менш небезпечна, попереджають в ВООЗ, особливо в бідних країнах, де для приготування їжі досі використовують вугілля.

Інформації, оприлюдненої організацією достатньо, щоб «усі дуже занепокоїлися», заявила Марія Нейра, директор Департаменту ВООЗ з громадської охорони здоров’я і довкілля.

«Це надзвичайна ситуація в охороні здоров’я», – підкреслила Нейра.

Експерти організації застерігають, що проблема гостріше стоїть в містах, проте повітря в сільській місцевості брудніше, ніж багато хто думає.

298 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям