RSS

В Укрбюро Інтерполу отримували хабарі за неоголошення в розшук поплічників Януковича, – головний військовий прокурор

октября 29, 2016

ne-posadili1

 

Головний військовий прокурор розповів, як в українському Інтерполі саботували розшук посадовців, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Низка співробітників Укрбюро Інтерполу отримували хабарі за перешкоджання передачі до головного офісу організації матеріалів для оголошення в міжнародний розшуку осіб режиму Віктора Януковича. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі «Шустер Live».

«Проблема в тому, що пошта — скажу простою мовою — якою є відділення Інтерполу в Україні, визначала: направляти (документи, — прим.ред.) в Інтерпол, або залишити і відправити назад слідчому», — наголосив він. За словами Матіоса, є офіційні свідоцтва та документи, де є вказівка «не вважаємо за доцільне». «Вони вигадували на рівні капітана, майора або окремо взятого полковника, потрібно чи ні», — додав глава військової прокуратури.

Окремо Матіос запевнив, що має оперативні та документальні дані, згідно з якими посадовці за такі дії отримували гроші, фактично — хабарі, за недопущення оголошення або доведення процедури оголошення в розшук.

Раніше в українському Інтерполі пообіцяли провести внутрішню перевірку через звинувачення у можливому сприянні соратникам Януковича. Зазначимо, окрім заяв про причетність посадовців Нацбюро Інтерполу до «відбілювання» Януковича та його соратників Анатолій Матіос звинуватив ЗМІ у розміщенні замовних статей для «дискредитації Генеральної прокуратури».

372 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям