RSS

Freedom House наголошує, що Рада має відхилити тоталітарний законопроект Дерев’янка щодо е-декларацій антикорупіонерів

ноября 4, 2016

Freedom-house2

 

Міжнародна правозахисна організація Freedom House закликає Верховну Раду України відхилити законопроект, який вимагатиме детальних фінансових звітів від антикорупційних організацій і їхніх працівників, повідомляє sprotiv.org.

«Верховна Рада України повинна відхилити проект закону, який під прикриттям «прозорості» може принести нав’язливий контроль уряду за неурядовими організаціями, активістами і їхніми родинами», – заявив Метью Шааф, директор проекту ЛГБТІ ініціатив для України і Євразії.

За його словами, у разі ухвалення документа організації по боротьбі з корупцією стануть потенційними цілями для «державного залякування і переслідування».

Раніше відхилити проект закону Верховну Раду закликали представники міжнародної організації Transparency International Україна й антикорупційної групи «Реанімаційний пакет реформ».

28 жовтня 2016 року народний депутат Юрій Дерев’янко, який входить до комітету з питань запобігання і протидії корупції, зареєстрував законопроект № 5318. 1 листопада документ надали на ознайомлення, він був у порядку денному Ради на 3 листопада, але його не розглядали. Автор законопроекту пропонує, щоб вимоги закону «Про запобігання корупції» поширювалися і на фізичних осіб, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні проектів міжнародної допомоги у сфері протидії корупції, а також на членів громадських рад при антикорупційних органах.

Крім того, законопроект передбачає створення переліку громадських об’єднань, які здійснюють діяльність з протидії корупції, цей список має формувати Національне агентство з питань запобігання корупції й оприлюднювати щороку не пізніше за 31 грудня.

394 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям