RSS

Засланий ФСБ казачок? Депутат Тетерук штурмував аеропорт Косово у складі російських військ? Подробиці

ноября 30, 2016

Teteruk-Andryi2-500x314

 

Народний депутат від фракції партії «Народний фронт» Андрій Тетерук п’ять років проходив військову службу за контрактом у Збройних силах Російської Федерації, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у біографії політика, командира добровольчого батальйону ГУ МВС «Миротворець», оприлюдненій на відповідній сторінці у Вікіпедії.

Згідно з біографічними даними, депутат Андрій Тетерук народився у Вінниці, однак з 1990 по 1994 рік навчався у Московському вищому загальновійськовому командному училищі імені Верховної Ради РСФСР.

Після навчання у військовому училищі служив п’ять років за контрактом у російській армії. Андрій Тетерук служив на посадах командира взводу, командира мотострілецької роти та командира розвідувальної роти.

У 1999 році теперішній народний обранець прийняв українське громадянство і переїхав до України, де розпочав кар’єру військового. У жовтні 2003 року Андрій Тетерук проходив стажування в поліцейській академії імені Хосні Мубарака в Єгипті, а у 2004–2005 роках перебував у складі миротворчої місії сил ООН у Косові.

У 2006–2007 роках політик взяв участь у другій миротворчій місії в Косові, по завершенню якої вийшов на пенсію й очолив відділ безпеки одного з торговельних центрів у Києві.

У мережі Facebook з’явилися деталі воєнної біографії політика. Зокрема, стало відомо, що у складі Збройних Сил Російської Федерації Андрій Тетерук брав участь у захоплені аеропорту в Сербії. Про це пише правозахисник Михайло Чаплига.

Teteruk-Andryi-rus

Відомо, що штурм аеропорту “Слатіна” у Косово в червні 1999 року був елементом так званого “Приштинського кидка”. У ніч з 11 на 12 червня 1999 року батальйон російських десантників за кілька годин здійснив марш-кидок з Боснії в Косово. В результаті ними було взято під контроль аеропорт “Слатіна” (нині Міжнародний аеропорт Приштини), через який планували прибути на місце сили НАТО. В операції взяли участь дві сотні бійців, пряму трансляцію операції вів телеканал CNN.

Водночас є відео, де видно, що Тетерук був в Іловайському котлі. Він один з небагатьох, який вийшов звідти живим.

869 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям