RSS

За побиття 8 активістів руху #Автомайдан взимку 2014 року затримано оперуповноваженого, що працює у Нацполіції #МВС Авакова

декабря 31, 2016

Avtomaidan-Berkut1-500x333

 

У ніч з 22 на 23 січня 2014 року в Києві підозрюваний побив автівки автомайданівців і разом з працівниками «Беркута» брав участь у затриманні і катуванні 8 автомайданівців, повідомляє sprotiv.org.

Суд заарештував поліцейського, підозрюваного в незаконному затриманні активістів «Автомайдану» взимку 2014 року. Про це у п’ятницю, 30 грудня 2016 року, розповіли у прес-службі Генеральної прокуратури.

Як зазначається, слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави старшому оперуповноваженому Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції.

Він є одним з двох працівників МВС, яких підозрюють у скоєнні провокацій і співпраці з «Беркутом», що незаконно затримали 8 активістів «Автомайдану» і застосовували до них силу, завдавали їм тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості і умисно пошкодили їх автомобілі, а також надавали неправдиві свідченя, звинувачуючи активістів у тяжких злочинах. Крім обрання запобіжного заходу суд також усунув підозрюваного від посади старшого оперуповноваженого Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України, яку він займав у даний час.

Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває (нещодавно затриманий міліціонер спецпідрозділу, який тривалий час розшукувався, а також один з «тітушок», який утримується під вартою), у тому числі шестеро з них оголошено в розшук і судом надано дозвіл на їх затримання.

29 грудня прес-служба Генпрокуратури України поінформувала про оголошення підозри у вчиненні злочинів проти активістів «Автомайдану» заступникові начальника управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції і старшому оперуповноваженому цього департаменту.

715 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям