RSS

В шоколаді? Суддя Печерського райсуду Віталій Писанець не дозволив Генпрокуратурі почати заочне розслідування проти Клюєва щодо розгону Євромайдану

января 29, 2017

Kluevi2-500x314

 

Печерський райсуд Києва відмовився дозволити Генеральній прокуратурі почати заочне розслідування проти екс-секретаря РНБО, екс-глави АП Януковича Андрія Клюєва.

Про це йдеться в ухвалі суду від 25 січня, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з документом, ГПУ підозрює Клюєва у незаконному перешкоджанні проведенню мітингів із застосуванням фізичного насильства, а також в організації перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів.

Повідомлення про зміну раніше оголошеної підозри Клюєву складене 15 березня 2016 року. Обвинувачення стверджує, що суть підозри полягає у незаконних діях Клюєва на посаді секретаря РНБО, у виконанні протиправної вказівки екс-президента Віктора Януковича щодо розгону активістів Євромайдану у період з 22 по 29 листопада 2013 року.
28 лютого 2014 року Клюєва  було оголошено у розшук. СБУ встановила, що Клюєв перебуває на території Росії.

«Суддя Печерського райсуду Віталій Писанець вирішив, що Генпрокуратура направила Клюєву повідомлення про підозру на неправильну адресу. Також суддя вважає, що підозрюваний не перебуває в розшуку у цій кримінальній справі», — зазначено у повідомленні.

Також суд вирішив, що інформація про перебування Клюєва на території РФ є припущенням і документально не підтверджена. У зв’язку із цим суд повернув клопотання Генпрокуратурі як таке, що не відповідає нормам Кримінально-процесуального кодексу.

Як відомо, за версією слідства, у ніч проти 30 листопада 2013 року  Олександр Попов, будучи головою КМДА, діючи за попередньою змовою з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником головного управління МВС у Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, дав вказівку про завезення на Майдан Незалежності в місті Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки. Серед людей, причетних до розгону Євромайдану 30 листопада, називають не лише Сівковича і Коряка, але й секретаря РНБО Андрія Клюєва.

У листопаді 2016 року в ефірі російського ТБ екс-глава АП Андрій Клюєв заявив, що Віктор Янукович не був зацікавлений у розстрілі Майдану, пояснюючи це тим, що він закликав до переговорів вже після масових вбивств.  Згодом у російському суді Клюєв заявив, що головними організаторами подій на Майдані у 2014 році є секретар РНБО Олександр Турчинов, спікер ВР Андрій Парубій та нардеп Сергій Пашинський.

1 093 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям