RSS

У Криму за 3 роки загинули 12 противників російської окупації, 17 зникли безвісти і 39 стали політв’язнями

февраля 25, 2017

Krim-rus1-500x350

 

Російська окупаційна влада продовжує порушувати права і свободи жителів півострова, повідомляє sprotiv.org.

За три роки у Криму загинули 12 осіб, які виступали проти російської окупації, а ще 17 вважаються зниклими безвісти. Окрім того, 39 людей, переважно кримські татари, зазнали переслідувань, були затримані й засуджені через свої політичні погляди, повідомила віце-прем’єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на міжнародному форумі «Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу».

«Це люди, які постраждали через свої політичні й ідеологічні переконання, через свою належність до кримськотатарського народу, звичку до свободи слова, через те, що вони вирішили залишитися тими, ким були — громадянами України», — наголосила вона.

Віце-прем’єр наголосила, що Росія продовжує порушувати особисті та громадянські права і свободи жителів Криму, знищує приходи православної церкви Київського патріархату та греко-католицької церкви, позбавляючи людей свободи віросповідання.

«Проукраїнських активістів вносять до списків терористів, перешкоджають праву на мирні зібрання, переслідують національно-культурні та представницькі органи кримськотатарського народу, визнали Меджліс екстремістською організацією. При цьому окупанти перетворюють Крим на мілітаризовану зону, військову базу, на територію страху», — додала Климпуш-Цинцадзе.

Вона також закликала світ об’єднати зусилля з Україною, щоб посилити тиск на Росію в питанні захисту прав і свобод у Криму й добиватися виведення російських військ із окупованої території.

Останні гучні затримання в Криму сталися 21 лютого: ФСБ РФ схопила 20 кримських татар. Судові засідання у їхніх справах тривали до півночі. Затримані також скаржилися на тортури та побиття з боку силовиків.

159 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям