RSS

Суддю Волкову, яка випустила екс-керівника «Беркута» Садовника, що вбив 39 майданівців, досі не покарано

марта 4, 2017

Sadovnik-Dmitro3-500x333

 

Справа судді Волкової, яка два роки тому відпустила з-під варти екс-керівника «Беркуту» Дмитра Садовника. Після чого він зник. Саме тому активісти почали кампанію «Суди чесно або Сиди довго», повідомляє sprotiv.org.

Про ці події розповідали провідні телеканали країни. У інтернеті ж обговорювали втечу Садовника. Справа триває вже більше, ніж два роки, і ми дізнались, коли ж буде логічне завершення.

Світлана Волкова – суддя Печерського районного суду міста Києва, яка розглядала справу Дмитра Садовника. Його підозрювали у масових розстрілах 39 майданівців. Проте у вересні 2014 року суддя змінила керівникові «чорної роти» запобіжний захід. Замість утримання під вартою, його випустили під частковий домашній арешт. А вже третього жовтня Садовник зник. Саме це стало причиною для звинувачень Світлани Волкової у завідомо неправосудному рішенні. А справою зайнялась Генпрокуратура.

Адвокат Світлани Волкової стверджує – у судді були підстави звільнити Садовника під домашній арешт. Адже були усі необхідні документи. Але у прокуратурі вважають – цього було недостатньо, щоб випустити з-під варти людину, яка керувала діями інших беркутівців, що розстрілювали людей на Майдані.

Вже у грудні 2014 року Волкову усунули з посади судді та висунули підозру. Проте рішень у справі досі немає. Якщо вину Волкової у справі доведуть – їй загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі. Світлана Волкова приходить на судові засідання, проте нічого не коментує. Захист наполягає, що винні правоохоронці, які не догледіли за Садовником. А сам адвокат Садовника думає, що правоохоронці мають власний інтерес у зникненні екс-беркутівця.

233 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям