RSS

Зміни щодо е-декларування журналістами та громадськими активістами, схвалені комітетом Ради, раніше викликали обурення ЄС

марта 22, 2017

EU-dekl-zhurn1

 

Комітет Верховної ради з питань запобігання та протидії корупції ухвалив проект зміни до законодавства щодо е-декларування, які викликали жорсткий протест з боку Європейського союзу.

Йдеться про зміни, запропоновані народним депутатом Тетяною Чорновіл (фракція «Народний фронт»), повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як відомо, віднедавна фракції БПП та «Народний фронт» контролюють більшість у даному комітеті.

Видання «Українська правда» повідомляло, що Чорновіл пропонує затвердити норму про декларування доходів редакторів та засновників ЗМІ. Однак пропозиції, підтримані комітетом, є значно ширшими.

Зокрема, пропонується зобов’язати до е-декларування громадські організації, що здійснюють антикорупційну діяльність, а також всіх контрагентів установ та організацій,  що отримують кошти з програм міжнародної технічної допомоги, спрямованих на протидію корупції.

Варто зауважити, що ці пропозиції вже розглядалися в парламенті і зіткнулись з різкою критикою міжнародної спільноти, оскільки ускладнюють роботу антикорупційних активістів, примушуючи інші організації відмовлятися від співпраці з ними.

Приміром, у відповідності до цієї ініціативи, особи, що надають антикорупційникам послуги харчування, прибирання офісу, або здають офіс в оренду (а також співробітники відповідних організацій) будуть зобов’язані подавати електронні декларації нарівні з держслужбовцями.

Представництво ЄС минулого року зробило окрему заяву, наголосивши, що електронне декларування має стосуватися виключно тих осіб, які є державними службовцями або виконують функції держави.

119 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям