RSS

Громадян України з Криму окупанти змусять служити в армії РФ за межами півострова

апреля 1, 2017

Krim-rus1-500x350

Міністерство оборони РФ відправить молодих людей з окупованого Криму на службу в армію в різні регіони Росії.

Про це, посилаючись на російські ЗМІ, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відзначається, що це станеться вперше з часу початку окупації Криму в 2014 році, раніше кримчан залишали на службі в межах півострова.

«В основному призовники Криму будуть служити в Краснодарському краї, Московській області, Іванівській області. Проходити військову службу в інших регіонах поки буде невелика частка призовників», — пояснив начальник організаційно-мобілізаційного управління штабу Південного військового округу РФ генерал-майор Андрій Колесов.

За його інформацією, на території окупованого Криму у весняну кампанію військові комісаріати зобов’яжуть служить в армії РФ 2,4 тисячі осіб, тоді як за весь 2016 рік на військову службу на півострові були спрямовані 3680 кримчан. Призов на службу в армію в РФ починається вже 1 квітня.

Відповідно до прийнятої резолюції ООН про права людини в окупованому Криму, російським окупантам заборонено призивати до збройних сил жителів українського півострова, заявив раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Хочу окремо підкреслити, що резолюція наполягає на забороні призову в збройні сили країни-окупанта на окупованій території. Там міститься заклик до країни-окупанта відповідно до міжнародного права», — сказав Клімкін.

182 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям