RSS

З блокуванням сайтів #Україна потрапить в «клуб» Китаю і Туреччини, — нардеп Вікторія Сюмар

мая 17, 2017

stop-cenz5

 

Блокування будь-яких інтернет-ресурсів не робить честі Україні, країна може потрапити в «клуб» Китаю і Туреччини, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це заявила народний депутат, глава комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради Вікторія Сюмар.

«Поки країна не має такого досвіду. Такий досвід мають дуже мало країн світу, як то Китай, Росія, Туреччина, які дозволяють собі блокувати різні Інтернет-ресурси. Попадання в такий клуб не робить честі країні», — сказала нардеп.

Сюмар відзначила, що соціальні мережі, які згідно з рішенням РНБО будуть заблоковані в Україні, контролюються ФСБ Росії і їх використовують для «промивання мізків» не тільки росіян, але українців, які користуються цими соціальними мережами.

«Однак в умовах інформаційної війни, при наявності доказової бази цей захід може бути зрозумілим», — додала народний депутат.

Тим часом, парламентарій зазначила, що для України, яка прагне бути членом Європейської спільноти, подібні заборони можливі лише з ретельної доказовою базою.

«І я б просила, щоб СБУ таку доказову базу для переконливості надала. Тільки такі підходи можливі для обмеження інтернет-ресурсів», — заявила глава парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

134 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям