RSS

Цим займаються авторитарні режими, — #Лещенко про заборону соцмереж #Порошенко

мая 20, 2017

dictatorship1

 

Народний депутат Сергій Лещенко вважає, що заборона в Україні соціальних мереж, створених у Росії, свідчить про авторитарні нахили влади, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це він заявив із трибуни Верховної Ради, коментуючи санкції, ініційовані Радою національної безпеки та оборони і підтримані президентом Петром Порошенком.

На думку Лещенка, фокус уваги суспільства переводять із боротьби з корупцією на «пошук внутрішніх ворогів».

«Те, що було цього тижня, я вважаю – шлях до авторитаризму. Не можна вводити цензуру. Не можна займатися тим, чим займаються авторитарні режими: Північна Корея, Китай, Росія, африканські деспотії. Не можна блокувати соціальні мережі і програми, вироблені українськими айтишниками, (так) начебто це боротьба з російською пропагандою», – сказав він

Лещенко повністю підтримує Інтернет-асоціацію України, «бо справжні цілі інтернет-цензури – це створення політичної цензури».

«Почали з ВКонтакте, бухгалтерської програми 1C, далі будуть блокувати українські сайти, далі будуть блокувати українські соціальні мережі, українських користувачів – для того, щоб інформація про те, що є справжнім обличчям цієї влади, не потрапляла до людей, щоб люди не мобілізувалися на протести і щоб корупціонери далі перебували при владі», – заявив нардеп

«І повністю згоден з Олександром Ольшанським, який є одним із „батьків українського інтернету“, що це все робиться з однією метою: потім переключитися на внутрішні ресурси», – додав він

Лещенко також повідомив, що 18 травня у нього на прийомі був представник компанії 1C Вадим Мазур.

«Він сказав, що їх внесли у цей санкційний список абсолютно незаконно. Вони є українськими виробниками програмного забезпечення – от їхні свідоцтва, які можуть це підтвердити.

У них є всі дозволи, але їх включили у санкційний список для того, щоб зачистити ринок програмного забезпечення», – заявив депутат.

308 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям