RSS

Аваковщина. Через лайки у Facebook українців почали викликати на допити в поліцію

июня 2, 2017

facebook-cenzura1-500x400

 

Аваківські поліцейські почали викликати на допити людей, за лайки і репости в Facebook.

Як повідомляє Національне бюро розслідувань України, таку інформацію на своїй сторінці в соцмережі повідомила волонтер Діана Макарова. Вона зазначила, їй зателефонували з Шевченківського УП ГУ Нацполіціі Києва та запросили дати свідчення з приводу розгрому скандальної виставки про Майдан художника Давида Чічкана в лютому поточного року. Макарова наголосила, що не відвідувала виставку, а лише лайкнула пост про її розгром. Автором допису був ветеран АТО, громадський активіст Дмитро Резніченко.

«Я точно знаю , що з Шевченківського РВВС міста Києва, вулиця Герцена, 9, кабінет 330, зателефонували не лише мені. Слідчий Воробйова, ім’я та по батькові не повідомила – викликала користувачів як свідків, які поставили лайк під постом», — написала вона, нагадавши , що підставою для виклику на допит, відповідно до закону, може бути лише повістка.

У той же час, дружина Дмитра Резніченка, Вікторія, розповіла, що її також викликали на допит в поліцію через піст в соцмережі відносно скандальної виставки. За її словами, слідчі почали досить агресивно розпитувати її, з якою метою вона писала в Facebook про лютневому інцидент. «Зрештою, я написала, що відмовляюся давати свідчення у 63 статті Конституції, і пішла додому. І тричі плюнула на тих чортів, які понесли мене в ту богадільню. І більше не піду, мені там не сподобалося. Але дуже цікаво, що відбувається», — додала вона.

235 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям