RSS

Путіноїди ввели виїзні візи для іноземців. Подробиці

июня 17, 2017

beda-Rosii

 

Іноземцям з посвідкою на проживання або правом на роботу в РФ тепер потрібен спеціальний документ для виїзду з країни, повідомляє sprotiv.org.

Російська влада ввела виїзні візи для іноземних громадян. Так, журналістка телеканалу «Дождь» Анна Монгайт розповіла в Facebook про те, як в московському аеропорту зіткнулася з вимогою представити виїзну візу для найнятої її сім’єю няні з Грузії.

За словами Монгайт, вона найняла грузинську няню перед відпусткою, так як жителі цієї країни тепер можуть подорожувати Європою без віз. Проте, вилетіти з «Домодєдово» жінка не змогла:

«Виявилося, тепер всі іноземці, які отримали в Росії посвідку на проживання або довгострокове право на роботу, для виїзду за її межі зобов’язані отримувати «виїзні візи», — написала вона.

В результаті няню не тільки, як пише Монгайт, не відпустили з сім’єю роботодавців в Іспанію, а й зобов’язали заплатити штраф в 2000 рублів «за те, що вона прийшла без виїзної візи на паспортний контроль».

«Тобто всі ці шенгенські безвізові грузини, українці і молдавани, які легально працюють в Росії, повинні будуть отримувати дозвіл, наприклад, щоб з’їздити додому», — продовжує телеведуча.

Інформацію про те, що іноземцям з посвідкою на проживання в РФ тепер потрібен подібний спеціальний документ, підтвердив також російський правозахисник Бахром Ісмаїлов на своїй сторінці у Facebook. Ісмаїлов посилається на федеральний закон «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в’їзду в Російську Федерацію» від 7 червня 2017 року.

Юрист також пояснив, що норми про виїзні візи вступили в силу 7 червня і поширюються на громадян країн, з якими у Росії не укладені спеціальні угоди.

За його словами, при відсутності інформації в ЗМІ вже «почалися масові зняття з авіарейсів і поїздів. Питання стосується громадян Грузії, Туркменістану, країн Європейської економічної спільноти і США, в тому числі осіб без громадянства».

«Попрацювала нинішня Дума: по-тихому прийняла закон в кінці травня, і тепер прикордонники нарешті зайняті справжньою справою: не дають громадянам інших країн виїхати з Росії. Спочатку я не повірив — ну не може ж такого бути, XXI століття, навколо руйнуються кордони — але ні. Перевірив — ось він, закон», — підтвердив інформацію російський політик Дмитро Гудков.

За його словами, закон поширюється практично на всі країни — крім тих, у яких з Росією повноцінний безвізовий режим, тобто це не стосується правила «30 днів без візи».

«Сам факт невипуску людини за кордон, звичайно, суперечить усім міжнародним нормам і навіть міграційного законодавства Російської Федерації. У іноземного громадянина повинен бути безперешкодний виїзд за кордон, якщо не встановлені інші підстави для того, щоб цей виїзд був заборонений », — заявив The Insider голова правління російського інформаційно-правового центру« Міграція і закон» Дмитро Михайлов.

На його думку, відсутність виїзної візи — це незаконна підстава для невипуску іноземного громадянина за територію РФ.

280 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям