RSS

Аваковщина. Головний редактор «Страна.UA» #Гужва заявляє про провокацію поліцаїв

июня 23, 2017

Avakov-vidstavka2-500x375

 

Головний редактор видання «Страна.UA» Ігор Гужва після нічного обшуку в редакції і затримання вранці 23 червня 2017 року вийшов на зв’язок із колегами та заявив про провокації проти нього.

«Ще в середині квітня мені сказали, що проти мене порушено справу щодо вимагання у якогось народного депутата. Я тоді здивувався цій інформації, тому що нічого такого навіть і близько не було», – розповів він «Стране», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Але в кінці квітня до мене надійшли пропозиції зняти з сайту за великі суми кілька матеріалів про Ляшка. Я відмовився», – заявив Гужва.

«В середині травня на мене вийшли знову з подібною пропозицією, але хотіли зняти конкретно один матеріал – про конфлікт Іллі Ківи й нардепа від Радикальної партії Ляшка на прізвище Лінько. Суму запропонували в 20 000 доларів. Я знову відмовився», – повідомив головний редактор видання «Страна».

За словами Гужви, тоді він уже розумів, що «це точно підстава».

«Відтоді ні від Лінька, ні від Ляшка до мене більше з пропозиціями не приходили. Аж до 22 червня, коли якісь люди представившись поліцією, увірвалися до нас в редакцію. Вони зачитали якийсь документ, який вони назвали „ухвалою суду“ і який, як вони самі потім зізналися, є нікчемним (тому обшук по ньому й не проводили)», – заявив він.

«У цьому „документі“ і було згадано й Лінька, і 20 000 доларів. Чому прийшли? Мабуть, набридло чекати коли я почну „вимагати“ щось у Лінька і вирішили вже приступити до дій (справу-то вели з квітня – шкода кидати)», – уточнив Гужва.

«Загалом, вся ця історія – заздалегідь спланована провокація проти мене і проти „Страни“. Як і будь-яка провокація, приречена на провал. Прорвемося!», – заявив він.

22 червня у приміщення інтернет-видання «Страна» прийшли з обшуком, який тривав до ранку п’ятниці, 23 червня. Близько 4 ранку правоохоронці забрали головного редактора Ігоря Гужву.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Гужва нібито вимагав і отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення матеріалів компрометувального характеру щодо одного з політиків.

Депутат Лінько заявив, що «з боку редакції „Страна.ua“ був шантаж і вимагання грошей».

191 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям