RSS

Посадовці ”Укрхімтрансаміаку” за часів Януковича привласнили понад 130 млн, — СБУ

июня 25, 2017

Bondik-Viktor1

 

Топ-менеджмент ДП «Укрхімтрансаміак», призначений за часів екс-президента Віктора Януковича, протягом 2012—2016 років привласнив понад 130 млн грн компанії та створив передумови для виникнення екологічної катастрофи через утримання аміакопроводу в неналежному стані.

Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України від 24 червня 2017 року.

 “Правоохоронці встановили, що гроші, які привласнив топ-менеджмент компанії, мали спрямовуватись на підтримку функціонування аміакопроводу у безпечному для населення стані. Дії посадовців створили реальні передумови для виникнення екологічної катастрофи”, — йдеться у повідомленні. 

Співробітники СБ України спільно з ГПУ задокументували факти розкрадання коштів держпідприємства колишнім топ-менеджментом.

«Під час санкціонованих судом обшуків в офісі „Укрхімтрансаміаку“ правоохоронці вилучили документацію та інші докази, які підтверджують причетність екс-чиновників до укладання збиткових та фіктивних договорів про виконання робіт, надання послуг та постачання товарно-матеріальних цінностей», — повідомили в СБУ.

Триває досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 367 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Генпрокуратура раніше повідомила про підозру колишньому директору державного підприємства «Укртрансхімаміак» Віктору Бондику.

233 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям