RSS

ООН рекомендує внести зміни до Кримінального кодексу України щодо недопущення катувань

июля 4, 2017

prava-cheloveka1-297x300

 

Підкомітет ООН з недопущення катувань рекомендує українській владі привести положення Кримінального  кодексу України, які стосуються визначення катування, у повну відповідність до статті 1 Конвенції проти катувань. Про це заявив член Підкомітету ООН з недопущення катувань Віталій Захарія під час прес-конференції  в Укрінформі, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Члени Підкомітету ООН з недопущення катувань також рекомендували, щоб з моменту  взяття під варту всі затримані отримували повну інформацію про причини їх затримання або тримання під вартою та про їхні права, щоб  вони мали можливість поінформувати рідних про місце і час затримання, щоб у момент взяття під варту затримані проходили ретельний медичний огляд, а доступ до них адвоката надавався з моменту затримання  і протягом усього періоду тримання під вартою.

«Основні гарантії, включаючи право на адвоката, повідомлення про взяття під варту і зв’язок із зовнішнім світом, мають забезпечуватися всім особам, які утримуються під вартою, незалежно від підстав взяття під варту і місця, де вони утримуються. Тобто не треба робити різницю залежно від статті, за якою вони притягуються до відповідальності», — наголосив Захарія.

Він поінформував, що Підкомітет також рекомендував переглянути і реформувати систему обліку затриманих, «щоб облікові записи завжди були вичерпними, точними і постійно оновлювалися», поліпшити  умови утримання в камерах, включаючи водопостачання та дотримання санітарних вимог,  а також вирішити проблему відсутності бодай якоїсь фізичної діяльності осіб, що відбувають довічне ув’язнення.

Підкомітет ООН з недопущення катувань просить українську владу протягом шести місяців з моменту передачі доповіді за підсумками візиту в Україну в 2016 році надати звіт про вжиті заходи і план повної імплементації наданих рекомендацій.

66 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям