RSS

За український прапор в окупованному Криму Володимир Балух має відсидіти 3 роки та 7 місяців у російській колонії. Подробиці

августа 8, 2017

prapor-Ukraine1

 

В анексованому Криму засудили українського активіста Володимира Балуха. Він має відсидіти 3 роки та 7 місяців у колонії, а також сплатити штраф 10 тисяч рублів, повідомляє sprotiv.org.

На півострові чоловіка звинуватили в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів. Адвокати, друзі та родичі впевнені, що справжня причина – у його патріотичній позиції. «Він не взяв російський паспорт, от і стали його переслідувати», — вважає мати активіста Наталя Балух. Жінка не стримує сліз – за пів року, які син провів у СІЗО, бачила його лише раз. Тепер вона залишилася на кілька років насамоті. «Я сама, і в мене ноги не ходять, тиск. Ось таке життя, мені 74, 75-й рік уже», — плаче старенька.

Прапор України висів на будинку Балуха з часів Майдану, лишився і після анексії. Йому погрожували, приписували крадіжки, під час обшуку таки зірвали стяг, а знайшовши і червоно-чорне полотно записали в екстремісти. Але скоро над будинком знов замайорів синьо-жовтий, а на стіні з’явилась табличка «Вулиця Героїв Небесної Сотні». «Чіплялися вони за все. За цей прапор востаннє приїхали – сільрада поскаржилася, що він почепив табличку», — розповіла Наталя Балух.

Втретє російські силовики повернулися вже цілою групою захоплення – і нібито знайшли набої та тротил. На засіданні суду Володимир заявив, що боєприпаси підкинули. «Нема жодного факту, жодного, навіть опосередкованого підтвердження того, що я набував, зберігав, мав справу з цими предметами», — наголошував він. Напередодні третього обшуку чоловік говорив журналістам про те, що його переслідують через принципову проукраїнську позицію. «Щоб усі сиділи, як миші під віником – сиділи та не пищали, раділи тому, що відбувається або принаймні створювали вигляд. Яка в окупанта може бути задача? Змусити населення бути лояльним до влади – тут усе дуже просто», — розмірковував Балух.

200 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям