RSS

Кількість російських танків на Донбасі зросла у 20 разів, — Newsweek

августа 26, 2017

rus-tank-Lagutino1

 

Американське видання The Washington Times нагадує, що пішов вже четвертий рік від початку конфлікту на Донбасі, про це повідомляє sprotiv.org.

«Проросійські сепаратисти не збираються відмовлятися від боротьби, а місцеві жителі говорять про складнощі життя на розділеній землі», – зазначає автор статті Сет Францман.

Та війна йде не лише на фізичному полі бою, але також й за серця людей, а це тип війни, у якому Кремль має багато досвіду, мовиться у статті.

Автор вважає, що якщо для Києва цей конфлікт пов’язаний із поверненням східних територій та Криму, який Росія анексувала ще у 2014 році, то для Москви він полягає у підтримці сепаратистів, «щоб утримати Україну від безповоротного входження в орбіту Заходу».

«Кремль вже десятиріччями демонстрував на прикладі Придністров’я чи Абхазії, що він у змозі це зробити. Москва нічого не втрачає на Донбасі, але якщо вона відмовиться від сепаратистів, вона може втратити обличчя», – зазначає Францман.

Наразі конфлікт триває, і навряд чи закінчиться найближчим часом, тому українській армії залишається «продовжувати чистити свої гвинтівки, прикріпити до них шумоглушники і готуватися до чергової ночі низького рівня насильства», – підсумовує автор The Washington Times.

Американський тижневик Newsweek пише, що згідно із даними українських військових спостерігачів, кількість присутніх на українських територіях російських танків з 2014 року зросла у десятки разів.

Кремль заявляє, що будь яку техніку, яка перебуває у руках проросійських сепаратистів, бойовики отримали з українських державних депо, де Київ зберігав вироблену у Росії зброю ще до початку війни. Київ заперечує ці заяви, але через те, що міжнародним спостерігачам складно дістатися на підконтрольні сепаратистам території України, важко оцінити реальну ситуацію, йдеться у статті.

За даними Українського кризового медіа-центру, у 2014 році, коли на Донбасі розпочалися бойові дії, спостерігачі зафіксували там 30 російських танків, а за три роки ця цифра зросла у 20 разів – до 680, зазначається у статті. Також повідомляється, що кількість ракетних установок збільшилася більш ніж вдесятеро. Кількість броньованих бойових машин зросла майже у десять разів – з 124 до 1250, пише автор.

223 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям