RSS

На Донбасі постійно перебувають 36 300 окупантів з РФ

августа 31, 2017

okupacia1-500x391

 

На Донбасі на ротаційній основі з озброєнням і технікою постійно знаходяться 36300 російських найманців, з яких 2900 – кадрові військові ЗС РФ.

Про це свідчать дані інфографіки, яку наводить Український кризовий медіа-центр, повідомляє sprotiv.org.

 Станом на липень 2017 року, зокрема на сході України присутні солдати 331 костромського парашутно-десантного полку, 20-ї окремої мотострілкової бригади (Волгоград) та 7-ї десантно-штурмової бригади з Новоросійська Краснодарського краю.

Радник начальника Генштабу Віктора Муженка Любов Цибульська наголошує, що гібридність цієї війни полягає, окрім іншого, у тому що Росія створює нові військові підрозділи безпосередньо на території Донбасу.

«Це 1 і 2 армійські корпуси загальною штатною чисельністю 36,3 тис. осіб, які безпосередньо підпорядковані Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ. Органи управління цих корпусів повністю інтегровані в загальну систему управління Південного військового округу, є її елементами і створені за російськими стандартами», – пояснює Цибульська.

За її словами, це  фактично продовження Збройних Сил Російської Федерації, адже управляються вони російським командуванням і фінансуються з армійського бюджету РФ.

В ці корпуси Росія набирає російських та інших громадян-найманців та місцевих жителів.

«Основні командні посади у 1, 2 Корпусах ЦТВ обіймають кадрові офіцери ЗС РФ. У першому півріччі 2017 року здійснено ротацію командного складу корпусів. Зокрема для виконання завдань тільки до 1 АК прибули близько 500 вищих та старших офіцерів зі складу практично усіх військових округів ЗС РФ. У травні було завершено чергову ротацію офіцерського складу тактичної ланки (рота/батарея – батальйон/дивізіон)», – зазначає Цибульська.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначає, що ця інфографіка ілюструє масштаби лицемірства Росії, коли вона заперечує свою присутність на Сході України.

«Четвертий рік убиваючи українців, Москва посилає на смерть і власних громадян… Своїх загиблих у цій війні росіяни ховають у безіменних могилах, аби навіть мертві не могли нагадувати їм про злочини Кремля», – каже Климпуш-Цинцадзе, наголошуючи, що Росії доведеться відповідати за ці злочини.

Також, згідно з даними Кризового медіа-центру, втрати Збройних сил України з початку проведення антитерористичної операції (станом на 31 липня 2017 року) становили 2309 військовослужбовців. Ще 8208 солдатів зазнали поранень.

У 2017 році з січня по серпень 142 бійців АТО загинули і 1001 отримав поранення.

Крім цього за 3 роки російської агресії на Донбасі загинуло понад 8 тисяч цивільних осіб.

176 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям