RSS

«Беркут» повертається: українців битимуть без попередження, — тоталітарний законопроект

сентября 14, 2017

zahishati-vid-Berkutu1

 

Народні депутати мають намір прийняти закон, який розширить повноваження Національної гвардії, повідомляє sprotiv.org.

Так, у Верховній Раді готують законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових основ діяльності Національної гвардії України» №6556 від 08.06.2017.

Але даний проект закону є антиконституційним і порушує права громадян, заявила нардеп від «Самопоміч» Олена Сотник, яка виступає проти його прийняття.

Згідно з документом НГУ отримує повноваження поліції і переходить під контроль МВС. Таким чином, у МВС з’явиться своя особиста армія, уточнила Сотник.

«Нацгвардійці будуть ходити по місту з автоматами, і виконувати функції поліції. Вони будуть зупиняти громадян, проводити перевірки та навіть складати адміністративні протоколи», – пояснила політик.

До того ж нацгвардійці фактично перетворяться в «Беркут», так як зможуть без попередження використовувати силу проти мітингувальників і протестуючих, зазначила Сотник.

«Я не хочу прокинутися в КНДР і в поліцейській державі», – додала депутат.

У свою чергу, нардеп від «Батьківщини» Ігор Луценко додав, що в разі прийняття цього закону Нацгвардія зможе «кришувати» бізнес з незаконного видобутку піску, бурштину або вирубування лісу. До того ж МВС зможе на свій розсуд використовувати танки і вертольоти.

Депутат зазначив, що під час написання цього закону його авторів надихала корупція.

Спецпідрозділ міліції «Беркут» було розформовано в лютому 2014 року.

Навесні 2014 року суд заарештував екс-співробітників “Беркута” Павла Аброськіна і Сергія Зінченка і їх командира Дмитра Садівника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдана 20 лютого 2014 року. У жовтні 2014 року Дмитро Садівник, відпущений судом під домашній арешт, втік.

У березні 2015 року були затримані ще троє екс-бійців спецпідрозділу “Беркут”: Олег Янішевський, Сергій Тамтура і Олександр Маринченко. Суд заарештував затриманих.

261 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям