RSS

#Порошенко запідозрили в спробі отримати повний контроль над Верховним судом

сентября 26, 2017

Poroshenko-angl1-500x464

 

Президент Петро Порошенко назвав зразковим конкурс з відбору на посади суддів касаційних судах Верховного суду України, незважаючи на низку неоднозначних аспектів, бо хоче мати підконтрольний йому ВСУ.

Про це в коментарі журналістам заявив головний експерт по судовій реформі Реанімаційного пакету реформ Михайло Жернаков, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зокрема, каже він, двоє з 120 фіналістів конкурсу є членами Вищої ради правосуддя (ВРП), яка проводить фінальні співбесіди з кандидатами.

[Члени ВРП Алла]« Лесько і [Алла] Олійник заявили, що самоусунулися від голосування за всіма кандидатами, у пана [члена ВРП Павла] Гречковського конфлікт інтересів, тому що він проходить у справі про вимагання хабара, і яким чином він досі член ВРП, мені незрозуміло. [Голова Верховного суду] Ярослав Романюк подав у відставку з посади судді, враховуючи, що він – член ВРП. Тим не менше ці люди здійснюють відбір суддів», — сказав Жернаков.

«А [голова ВРП] Ігор Бенедисюк взагалі, швидше за все, має російське громадянство, тому що на численні запити громадських організацій він не давав відповіді на це питання, а крім того, він всупереч закону отримав від президента нагородну зброю, будучи суддею, і не відмовився від неї, хоча закон забороняє суддям отримувати державні нагороди. Інші члени ВРП так чи інакше пов’язані з бізнесом президента, тобто незалежними їх назвати не можна. Це все є відображенням ставлення президента до цього процесу. А президент вважає конкурс зразковим, тому що він зацікавлений в тому, щоб мати контрольований суд», — додав експерт.

177 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям