RSS

В Угорщині та Росії немає жодної української школи, – Ірина Геращенко

октября 15, 2017

mova18-06-2012-6

 

У Росії, де живуть 10 млн українців, а також в Угорщині та Румунії, які критикували новий український закон про освіту, немає жодної української школи.

Про це заявила у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє sprotiv.org.

“В країні, де проживає близько 10 млн української діаспори, немає жодного українського класу чи школи, жодного ТБ-каналу чи радіо, жодної української газети, з української мови відверто знущаються на федеральних каналах, а українці і Україна оголошені вселенським злом. Ми також хочемо побачити на власні очі і відвідати бодай одну українську школу чи клас в сусідніх Угорщині і Румунії, де проживає велика українська діаспора. Але там таких шкіл і садочків немає”, – написала Геращенко.

Перший заступник голови парламенту зазначила, що в Румунії є 5 шкіл з українськими класами і частковим вивченням української мови та один ліцей на 200 учнів, але немає жодної повноцінної школи чи дитячого садочка, пише espreso.tv.

“На сесії ПАРЄ у Страсбурзі, думаю, нашій делегації варто запросити відвідати румунські та угорські школи й класи, які функціонують у Західній Україні. Там є десятки шкіл із мовами нацменшин. У РФ, в Угорщині – немає жодного закладу, де б українська діаспора могла задовольняти своє право на вивчення і розвиток української мови”, – наголосила Геращенко.

247 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям