RSS

Ми скочуємося в російську реальність, – Лещенко про поліцейський погром у клубі JugendHub

октября 31, 2017

police_beating_the_poor_the_hungry_and_the_dissidents-500x310

 

Останні події у Києві – погром у клубі JugendHub та дії силовиків під Верховною Радою – свідчать, що «Беркут» нікуди не зник.

Таку думку у Facebook висловив народний депутат Сергій Лещенко, повідомляє sprotiv.org.

Він зазначив, що в останні кілька тижнів особисто переконався у живучості «Беркуту», коли стикався з «відмороженими» під час акцій під Радою. Зокрема, нардеп пригадав, що силовики, наплювавши на закон і Конституцію, блокували людей, намети, пластикові меблі, колонки і підсилювачі, а також відсипалися в знятих з чергування «Пріус», які Японія подарувала Україні для патрулювання вулиць.

Тепер це ж «беркутське» нутро вирвалося назовні при погромі в JugendHub. Точно так же, наплювавши на базові права, гарантовані Конституцією, били, викрадали особисті речі і вивозили людей в невідомому напрямку, – додав нардеп.

При цьому Лещенко зазначив, що ефективність таких рейдів для боротьби з обігом наркотиків – окреме питання. Зокрема, за інформацією Євгенії Закревської, в зібраному МВС «врожаї» фігурує п’ять пакетиків з, імовірно, марихуаною, що є не кримінальною, а адміністративною відповідальністю.

Але, так чи інакше, їм ніщо не заважало проводити слідчі дії, не принижуючи при цьому людську гідність. Це був непропорційни прояв насильства щодо відвідувачів, які в основній масі були звичайні студенти. А мажори тусуються в зовсім інших клубах, де облави ніхто не влаштовує – може, тому що там можна нарватися на оточення міністрів і прокурорів, а також їх дітей-виробників рюкзаків для потреб МВС? – додав народний обранець.

Лещенко також пригадав, що нещодавно генеральний прокурор Юрій Луценко підписував наказ, нібито забороняє маски-шоу і обшуки без адвокатів. Він додав, що тепер Луценко тепер має розслідувати цей погром, адже тільки Генпрокуратура має право залучати до відповідальності силовиків.

“А поки ми, самі того не помічаючи, скочуємося в російську реальність – розправа над політичними опонентами, обшуки у родичів, корупційна залученість президента і його оточення, бандитські методи переодягненого «ОМОНу», – зазначив Лещенко.

239 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям