RSS

Справа Авакова-молодшого: рюкзаки шили за 100 грн, а продавали державі для #АТО по 2800

ноября 2, 2017

avakov-poroshenko-kaznokrad1

 

Частина рюкзаків, закуплених для потреб Нацгвардії в зоні АТО, була пошита в установах виконання покарань за 60 – 130 грн, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це заявив під час засідання суду щодо обрання запобіжного заходу сину міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександру прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Прокурор повідомив, що після призначення тендера на закупівлю рюкзаків перед третім затриманим у цій справі Володимиром Литвином постало питання щодо безпосереднього виготовлення рюкзаків.

Прокурор зазначив, що виробників шукали просто в інтернеті.

“Частина цих рюкзаків взагалі була пошита в установах виконання покарань, на їхніх підприємствах. Вартість пошиття цих рюкзаків становила від 60 до 130 грн”, – сказав представник САП.

При цьому в клопотанні САП зазначено, що рюкзаки Нацгвардія закупила по 2799 грн. Всього закупили такої амуніції на 14,4 млн грн. Як встановила експертиза, пошиття таких рюкзаків обходиться в 555 грн.

Солом’янський районний суд ухвалив відпустити сина міністра з зали суду під особисте зобов’язання, приходити на допити та носити електронний браслет. Адвокати Авакова, цитували Тараса Шевченка, і пояснювали, що даний інцидент є трагедією для Олександра. Також юристи повідомили, що так як Авакова не затримали на стійці реєстрації в Борисполі, то і нема підозрінь, він може втекти з України. Прокурор САП вимагав для Олександра Авакова заставу в розмірі 5 млн гривень.

Також було прийнято рішення відпустити іншого фігуранта справи – екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря під особисте зобов’язання.

286 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям