RSS

Двоє переможців конкурсу у Верховний суд відпустили з-під варти вбивцю журналіста Гонгадзе

ноября 8, 2017

pukach6

 

Двоє переможців конкурсу у Верховний суд – Сергій Слинько та Станіслав Кравченко – у 2003 році звільнили з-під варти Олексія Пукача, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Це дало убивці Георгія Гонгадзе можливість утекти, пише адвокат Роман Маселко у Facebook.

«Ви думаєте, справи державної ваг доручають випадковим людям ? Суддя С. Слинько, який у 2012 судив Юрія Луценка, відточував свої вміння виносити  ̶п̶о̶т̶р̶і̶б̶н̶і̶  законні рішення ще у 2003 році», – зазначає він.

«Тоді вони разом з іншим майбутнім суддею „оновленого“ Верховного суду С.І.Кравченком змінили утримання Пукача під вартою на підписку про невиїзд, що дало йому можливість потім утекти і переховуватись аж до липня 2009 року», – уточнює Маселко.

Він нагадує слова адвоката Пукача Сергія Осики про цей процес: «Пукач не погодився тоді когось здати, тому все розсипалося. Потім „відрегулювали“ питання в суді — повірте, дуже серйозні люди займалися тим, щоб випустити Пукача. Тому що команда, швидше за все, була від президента».

«Мої джерела підтверджують – була команда. Ось так ̶в̶і̶д̶р̶е̶г̶у̶л̶ю̶в̶а̶л̶и̶ судили, керуючись виключно к̶о̶м̶а̶н̶д̶а̶м̶и̶ ̶в̶і̶д̶ ̶пр̶е̶з̶и̶д̶е̶н̶т̶а̶. кодексом», – заявляє Маселко.

Він додає, що вже за президентства Віктора Януковича судді Сергій Слинько і В’ячеслав Наставний судили Юрія Луценка.

Адвокат зазначає, що весь світ визнав їхні рішення політично вмотивованими, а Вища кваліфікаційна комісія суддів та Вища рада правосуддя «під час конкурсу не побачили у них жодних проблем».

“Ці судді завдяки Революції Гідності та численним жертвам простих громадян піднялися на найвищу вершину суддівської кар’єри і є тепер символом еталонної доброчесності, очищення, оновлення та справжнього правосуддя «по-новому», – обурюється Маселко.

«Очевидно, що такі „судді“ потрібні кожній владі. Кучма юзав, Янукович юзав, а Порошенку що – зраджувати національну традицію? Тим паче, що саме вони будуть судити ТОП корупціонерів», – додає він.

169 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям