RSS

Через «прорив #Саакашвілі» режим #Порошенко карає журналістів

ноября 24, 2017

napad-na-presu11

 

Представники ЗМІ відбулися штрафом за незаконний перетин держкордону на пункті пропуску «Шегині».

Суди Львівської області продовжують виносити постаниви про адмінправопорушення до працівників засобів масової інформації, які 10 вересня 2017 року висвітлювали перехід державного кордону колишнім президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі.

Про це стало відомо Національне бюро розслідувань України з Єдиного державного реєстру судових рішень.

31 жовтня суддя Мостиського районного суду Львівської області Юрій Білоус оштрафував кореспондента Київського представництва ВВС Святослава Хоменка і оператора Київського представництва ВВС Олександра Шпигунова на 3,4 тис. грн кожного. Їх звинуватили у  вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204-1 КУпАП («Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України»).

Також служитель Феміди відкинув аргументи співробітників представництва ВВС, що вони перетнули держкордон України на пункті пропуску «Шегині» в умовах крайньої необхідності з метою захисту життя та здоров’я та під час виконання службових обов’язків.

Крім цього, у середині листопада Апеляційний суд Львівської області залишив без задоволення апеляційні скарги команди ТОВ «Новини-24 години» (продюсера Олексія Худенцова і журналістки Ангеліна Пичик). Це означає, що рішення судів першої інстанції про накладання штрафів у розмірі 3,4 тис. грн залишилися без змін і вступили в силу.

Раніше штрафи про адмінправопорушення були накладені на грузинських та українських журналістів, а також американських режисерів за .«прорив Саакашвілі».

10 вересня цього року Саакашвілі прибув в Україну через польський кордон, буквально прорвавшись з групою прихильників через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області. За такі дії екс-глава Одеської ОДА був оштрафований судом на 3,4 тис. грн.

Серед осіб, які перетинали кордон з Саакашвілі, були 5 діючих народних депутатів. Після прибуття в Україну Саакашвілі перебував кілька днів у Львові, після чого відправився з поїздками по країні. Він вже встиг відвідати Київ, Одесу, Дніпро, Чернівці та низку інших міст.

Із 17 жовтня під будівлею Верховної Ради проходить акція протесту за участі Саакашвілі.

4 листопада стало відомо, що Саакашвілі сплатив штраф за прорив кордону.

Загалом, органи охорони державного кордону склали 32 протоколи про адміністративну відповідальність за ч.2 ст. 204-1 КУаАП на осіб, у тому числі народних депутатів, які 10 вересня 2017 року незаконно перетнули український кордон на пункті пропуску «Шегині».

213 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям