RSS

Аваковщина. В Одесі поліцейські викрали 120 тисяч доларів

декабря 2, 2017

police-new1-500x330

 

В Одесі оперативники Департаменту внутрішньої безпеки затримали трьох правоохоронців, які викрали 120 тисяч доларів з автомобіля інкасаторів.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

«Оперативники ДВБ встановили, що троє 29-річних правоохоронців – двоє старших слідчих та заступник начальника відділу слідчого управління одеської поліції, дізналися про групу осіб однієї з фірм, яка займається перевезенням грошових коштів в особливо великих розмірах на території Одеси. Відтак зловмисники спланували напад на інкасаторів і заволодіння грошима», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що напарники почали злочинний план з «липової» заяви вигаданої особи про скоєне шахрайство. Начебто у «заявника» виманили гроші особи, які пересувалися на автомобілі інкасаторів.

За цими сфальсифікованими відомостями слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, до якого приєднали складений ними ж протокол допиту «потерпілого». В «документі» зазначалося, що інкасатори займаються ще й продажем вогнепальної зброї.

«Сфабриковані матеріали один зі слідчих погодив з процесуальним керівником прокуратури Одеської області та отримав ухвалу на проведення обшуку автомобіля „зловмисників“. Пізніше змовники із залученням бійців полку особливого призначення поліції Одеси зупинили зазначене авто на одній з вулиць, поклали на землю водія та пасажирів і провели обшук», — зазначають в ДВБ.

Поки спецпризначенці охороняли «небезпечних озброєних злочинців», за їхніми спинами слідчі поклали на заднє сидіння автомобіля сумку зі зброєю.

Під час заходів під протокол «виявили і вилучили» магазин, споряджений патронами до автомата Калашникова із 57 набоями, а також пістолет «Зоракі» з 8 патронами. Крім того, змовники викрали з автомобіля інкасаторів дві сумки зі 120 тисячами доларів і поклали їх до своєї машини.

Однак пізніше оперативники Одеського управління внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками СБУ та прокуратури області затримали викритих капітанів поліції та обшукали їхні мешкання і службові кабінети.

Прокуратура Одеської області оголосила слідчим поліції підозру за ч.2 ст.366 (Службове підроблення), ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу. Санкція найважчої з цих трьох статей передбачає позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

415 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям