RSS

Міноборони хоче відмінити м’ясо у пайках для бійців #АТО

декабря 4, 2017

zrada-peremoga1

 

Міністерство оборони пропонує внести зміни до норм затвердження продуктів харчування військовослужбовців Збройних сил та інших військових формувань, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як пишуть «Наші гроші», відповідний проект постанови Кабміну міністерство внесло на розгляд урядового комітету 30 листопада 2017 року.

У документі Міноборони пропонує дозволити йому, МВС та СБУ проводити заміну одних продуктів іншими у межах вартості норм харчування та харчової цінності продуктів.

Пропонують дозволити заміну продуктів для військових, які беруть участь в міжнародних навчаннях, в тому числі під час інструктажу іноземних спеціалістів, а також у пунктах постійної дислокації, в навчальних центрах, на полігонах та на території АТО.

Водночас урядові експерти у своєму висновку ініціативи Міноборони назвали «недостатньо дієвими» і такими, що можуть призвести до зниження калорійності та збалансованості норм харчування.

За даними експертів, у розділі №1 урядової постанови №426 від 29 березня 2002 року, який Міноборони хоче розповсюдити на ЗСУ, «спеціальна заміна» призначена для екіпажів суден та кораблів, які несуть службу за межами України, а також для екіпажів підводних човнів у зв’язку зі специфікою військово-морського флоту.

Відзначається, що згадана спеціальна заміна передбачає заміну м’яса першої категорії (яловичина, свинина, баранина, телятина) на «молоко сухе, суху простоквашу та кисломолочні продукти» у співвідношення 1:0,7. Але така заміна не передбачена нормами, що діють в ЗСУ.

На думку експертів, застосування такої заміни може підірвати моральний дух в армії та створити соціальну напругу серед особового складу, особливо в зоні проведення АТО, та вплинути на калорійність харчування.

Також експерти вважають, що «деякі положення проекту недостатні для розуміння та неясно викладені, допускають подвійне прочитання».

Урядовому комітету запропонували після розгляду повернути проект постанови на доопрацювання Міноборони.

Коментарі

306 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям